Δεν έχουμε φέουδα ούτε&θα αποκτήσουμε ποτέ από τη θέση μας

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για στήριξη του ΥΠΠ. Θεωρώ όμως πως με την όλη δήλωσή του προκάλεσε νέα θλίψη και νέο αίσθημα απογοήτευσης σε όλους εκπαιδευτικούς και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Τι ανέμενε δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Να ευχαριστήσουμε τον ΥΠΠ κ. Κώστα Χαμπιαούρη για τα πιο κάτω;

1. Που αναστάτωσε όλα τα σχολεία

και τους εκπαιδευτικούς με τις δηλώσεις του για την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία;

2. Που απαξίωσε με δηλώσεις του στα μάτια της κοινωνίας εντελώς αναίτια και απρόκλητα όλους τους εκπαιδευτικούς, για να προωθήσει πιο άνετα ίσως στη συνέχεια τις πολιτικές του;

3. Που δεν διατάζει διοικητική έρευνα για να διαφανεί ποιος και γιατί διέρρευσε σκόπιμα στον Τύπο προσωπικά δεδομένα του συναδέλφου για τον οποίο διεξάγεται διοικητική έρευνα πριν καν αυτή να αρχίσει;

4.Που πρόσβαλε δημόσια την αξιοπρέπεια του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα της ΠΟΕΔ προσπαθώντας να τους εμπλέξει εντελώς άδικα στην διοικητική έρευνα;

5. Που αναστάτωσε γενικά τον χώρο της Παιδείας εντελώς αχρείαστα και χωρίς καμία απολύτως πρόκληση;

Για όλα τα πιο πάνω που έγιναν σε βάρος μας και σε βάρος της Παιδείας από τον ΥΠΠ, αποφασίσαμε ομόφωνα και δημοκρατικά κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, απλά και μόνο να διαμαρτυρηθούμε για όλα όσα απαράδεκτα έγιναν, ζητώντας να συζητηθούν τη δεδομένη στιγμή μόνο τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία μας όπως επιτάσσει η ανάγκη.

Δεν αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμά μας ούτε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας oύτε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών; Θα πρέπει δηλαδή να κλείσουμε το στόμα για να μην ενοχλούμε;

Αυτή η ελάχιστη αντίδραση και έκφραση από όλους τους εκπαιδευτικούς και τις Οργανώσεις τους θεωρείται από την Κυβέρνησή σας ως άκρατος συνδικαλισμός και υπερβολική συνδικαλιστική αντίδραση; Ούτε φέουδα έχουμε ούτε και θα αποκτήσουμε από τη θέση μας. Απλά έχουμε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας όταν θιγόμαστε άδικα και αναίτια και αυτό πράξαμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Με όλο το σεβασμό, πιστεύω πως με τη σημερινή σας δήλωση που προφανώς είχε στόχο την στήριξη του ΥΠΠ, αδικείτε πολύ όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, διατηρώντας την αναστάτωση που ο ίδιος ο Υπουργός της Κυβέρνησης σας δημιούργησε στην Παιδεία.

Είναι φανερό τόσο από την δική σας δήλωση αλλά και την εργολαβική προσπάθεια στελεχών της Κυβέρνησής σας τις τελευταίες μέρες πως γίνεται μια ανεξήγητη προσπάθεια διασυρμού των εκπαιδευτικών μας και των Εκπαιδευτικών τους Οργανώσεων στα μάτια της κοινωνίας. Τα όσα σας μετέφερε ο ΥΠΠ για το ατυχές περιστατικό σε βάρος μας, δεν είναι όλα όσα πραγματικά συνέβησαν, δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή σας σε βάρος μας. Ζητήσαμε να ακούσετε και την δική μας άποψη αλλά αυτό δεν έγινε.

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως την κρίση στην Παιδεία τη δεδομένη στιγμή, αναίτια και απρόκλητα δημιούργησε ο ΥΠΠ και είναι ο ίδιος που θα πρέπει να βρει τρόπο να επαναφέρει την ομαλότητα, πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Είναι γι' αυτό που η δική σας δήλωση με όλο τον σεβασμό, πιστεύω πως σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τη συνέχεια, αλλά πιθανόν να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Λυπάμαι πολύ, αλλά εγώ προσωπικά για πάρα πολλούς λόγους που ίδιος γνωρίζει καλύτερα, δεν θα τον ευχαριστήσω. Αναμένω να ανασκευάσει όλα όσα ο ίδιος είπε και δημιούργησε σε βάρος μας και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Διευκρινίζω πως όλα όσα γράφω στο άρθρο μου είναι η προσωπική μου άποψη.

*Χάρης Χαραλάμπους – Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα