Δένεια: «Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να αποφασίζουν οι Τούρκοι με τα όπλα»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος μίλησε για τη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί από τα χωριά της περιοχής για την κατάσταση στον Πουρνάρα, αλλά και το ζήτημα που δημιουργήθηκε εντός της Νεκρής Ζώνης.

Αρχικά ανέφερε ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον Πουρνάρα.

Πρόσθεσε ότι το κράτος γνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή λόγω της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας. «Το κράτος πρέπει να βρει τις λύσεις και να σταματήσει να μαζεύει όλους αυτούς τους ανθρώπους εδώ», είπε.

Συμπλήρωσε

ότι ο υπερπληθυσμός δημιουργεί προβλήματα υγειονομικά και εγκληματικότητας. «Σε ένα χώρο που έχει σχεδιαστεί για 600 άτομα, μένουν 2.500». Σημείωσε ότι λόγω της κατάστασης, αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται εκτός του Πουρνάρα.

Ο κ. Παναγιώτου τόνισε ότι το κράτος θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη 2-3 κέντρα έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι σε κατάλληλες συνθήκες.
Παράλληλα μίλησε για τις διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να λυθεί το ζήτημα κυκλοφορίας των αγροτών στην Πράσινη Γραμμή, τονίζοντας ότι τους υπέδειξαν μέχρι που μπορούν να καλλιεργούν. «Υπάρχει ένα status εδώ με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι αγρότες μέχρι που μπορούν να κινηθούν».

Συμπλήρωσε ότι οι αγρότες κατάλαβαν μέχρι που μπορούν να κινηθούν. «Το θέμα είναι να κατάλαβε και η απέναντι πλευρά ότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η Κύπρος για να αποφασίζουν οι Τούρκοι με τα όπλα». Επεσήμανε ότι υπάρχει μια συμφωνία επιτήρησης της πράσινης γραμμής και πρέπει να τη σέβονται.

Τέλος ανέφερε ότι επικροτεί τη θέση της Κυβέρνησης, των Υπουργείων Εξωτερικών και Γεωργίας που θεωρούν ότι τα χωράφια εντός της Νεκρής Ζώνης πρέπει να καλλιεργούνται. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Νεκρή Ζώνη στο έλεος του Θεού».    

Διαβάστε επίσης: Τούρκοι στρατιώτες πρόταξαν τα όπλα τους και απείλησαν γεωργό στη Δένεια

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δένεια, Δεν, Τούρκοι,deneia, den, tourkoi