Δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής Ομόνοια – Green Air Παφιακός (7Sports στην πλατφόρμα της Cablenet) δεσπόζει των αγώνων της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» στις 20:00. Σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί την ίδια ώρα στο «Θεμιστόκλειο» μεταξύ Ανόρθωσεως και ΑΠΟΕΛ.

Στα άλλα δυο παιχνίδια στο Γήπεδο Παραλιμνίου η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Παραλιμνίου υποδέχεται την «Ν.Papas Group Νέα Σαλαμίνα» και στο «Σπύρος Κυπριανού» η ΑΕ Καραβά την Αναγέννηση Δερύνειας.

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑGreen Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Μόνο και μόνο ότι τα τελευταία χρόνια οι δυο ομάδες μονομαχούν για τους τίτλους πιστοποιεί και τη σημασία του αγώνα. Τη φετινή χρονιά «πράσινοι» και «κυανόλευκοι» βρίσκονται ξανά στον ίδιο παρονομαστή βρισκόμενοι στις δυο πρώτες θέσεις του πίνακα με τον Green Air Παφιακό να εκμεταλλεύεται την ήττα της Ομόνοιας από το ΑΠΟΕΛ και να προπορεύεται με 13 βαθμούς, έναντι 11.

Η Ομόνοια μετά την ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι δεν έχει άλλες επιλογές παρά τη νίκη που θα την οδηγήσει στην κορυφή. Ο κόουτς Σάββας Σάββα προετοιμάζει το πλάνο του αναμένοντας και επιστροφές αφού στο ντέρμπι μετρούσε την απουσία του Άγγελου  Αλεξίου και την ανετοιμότητα του Νικόλα Ελευθερίου. Οι «πράσινοι» έχουν γεμάτο ρόστερ και μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε απουσία προκύψει. Οι «πράσινοι» αναμένουν την παρουσία του κόσμου τους στο «Ελευθερία».

Ο Green Air Παφιακός έρχεται στη Λευκωσία με σκοπό το διπλό που θα τον βοηθήσει αφάνταστα, αφού θα ξεφύγει και άλλο από την Ομόνοια. Οι «κυανόλευκοι» έχουν πολύ σταθερή ομάδα και θα επιδιώξουν να το δείξουν και στη Λευκωσία. Στον αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνειας οι παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου έδειξαν χαρακτήρα και κέρδισαν ένα πολύ δύσκολο αγώνα.

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Σούπερ – Καπ με την Ομόνοια να κερδίζει 3-2 τον Green Air Παφιακό.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι 7Sports που εκπέμπει στην πλατφόρμα της Cablenet.

Διαιτητές: Χρ. Μαϊφόσιης – Σ. Φλουρής

Επόπτες: M. Προκοπίου – Ν. Τζιακούρης

Σημειωτές: I. Τοφής – Κ. Σουρουλλάς

Παρατηρητής Διαιτησίας: Π. Τοφή

Παρατηρητής Αγώνα: Α. Κεφάλας

 «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ

Το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ διεκδικούν την τετράδα με αξιώσεις και η νίκη στο μεταξύ τους αγώνα θα δώσει ώθηση για την περαιτέρω πορεία τους. Η Ανόρθωση είναι στην 3η θέση με 11 βαθμούς και το ΑΠΟΕΛ στην 6η με 07.

Η Ανόρθωση δείχνει απίστευτη σταθερότητα στο «Θεμιστόκλειο» και άφησε άριστες εντυπώσεις στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Θέλει τη νίκη με στόχο να εκμεταλλευτεί και τα τεκταινόμενα στο ντέρμπι Ομόνοια – Green Air Παφιακός. Παράλληλα,  με νίκη η Ανόρθωση θα αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του ΑΠΟΕΛ.

Το ΑΠΟΕΛ πάει στο «Θεμιστόκλειο» με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο «αιώνιο» επί της Ομόνοιας. Στόχος να «κολλήσει» δεύτερη συνεχή νίκη σε ντέρμπι για να μπει για τα καλά στο κόλπο της τετράδας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δημιούργησαν παράδοση στο «Θεμιστόκλειο» και ο κόουτς Γιάννης Λάϊος θέλει δεύτερη σερί νίκη σε μεγάλο αγώνα.

Διαιτητές: Γ. Παπαγεωργίου – Μ. Αντώρκας

Επόπτες: Ι. Μιτσής – Μ. Πιττάλης

Σημειωτές: E. Σιαπάνη – Δ. Πέτρου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γ. Σοφοκλέους

Παρατηρητής Αγώνα: Α. Καλλής

 
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π.- N. Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Πολύ ενδιαφέρον αγώνας προβλέπεται στο Παραλίμνι και στο νέο κλειστό του Δήμου. Η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. και η N.Papas Group Nέα Σαλαμίνα θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τον αγώνα με στόχο το τρίποντο.

Οι «βυσσινί» του Νίκου Ρουμελιώτη παρουσιάζονται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της ΑΕ Καραβά και στοχεύουν στο τρίποντο. Εάν το πετύχουν αλλάζουν σαφώς τα δεδομένα.

Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα που δείχνει σταθερότητα κυρίως στα ντέρμπι θέλει να περάσει τη δοκιμασία του Παραλιμνίου με νίκη ώστε να κεφαλαιοποιήσει τη θέση της στην τετράδα. Η νίκη επί της Ανόρθωσης όπως ήλθε στην 5η αγωνιστική βοηθά ψυχολογικά.

Δαιτητές: A. Κωνσταντινίδης – Κ. Κογιώνης

Επόπτες: A. Ζορλής – Π. Σαράντης

Σημειωτές: Π. Θεοδώρου – Μ. Καραγιάννη

Παρατηρητής Αγώνα: Γ. Στεφανίδης
 
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Τους δικούς τους στόχους έχουν οι δυο ομάδες που θα ζητήσουν το τρίποντο στον μεταξύ τους αγώνα στη Λεμεσό. Η ΑΕ Καραβά άρχισε ενθαρρυντικά τη σεζόν άνκαι δεν πέτυχε νίκη ωστόσο η ήττα στο Παραλίμνι αποτέλεσε «πισωγύρισμα» και την άφησε στην τελευταία θέση. Εφόσον πάρει τη νίκη ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

Για την Αναγέννηση που έχασε στο τσακ από τον Green Air Παφιακό την περασμένη αγωνιστική είναι απαραίτητη για τους στόχους της τετράδας. Οι «πράσινοι» δείχνουν να πατούν γερά φέτος και σε κάθε αγώνα αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις. Τυχόν τρίποντη νίκη θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ομάδα.

Διαιτητές: Μ. Γρηγορίου – Δ. Κουκούνης

Επόπτες: Γ. Παύλου – Α. Αντωνίου

Σημειωτές: E. Eυαγγελίδου – Μ. Παπαμιχαήλ

Παρατηρητής Αγώνα: Β. Γεωργίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

    Green Air Παφιακός (15-04) 13
    Ομόνοια (13-05) 11
    Ανόρθωση (13-08) 11
    N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα (11-10) 08
    Αναγέννηση Δερύνειας (11-11) 07
    ΑΠΟΕΛ (08-11) 07
    Yπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. (03-12) 03
    ΑΕ Καραβά (02-15) 00
 

Keywords
Τυχαία Θέματα