Διά βίου φυλάκιση στον Αιγύπτιο για την αεροπειρατεία στη Λάρνακα

Δικαστήριο της Αιγύπτου επέβαλε διά βίου φυλάκιση στον Αιγύπτιο Seif Eldin Mustafa για την αεροπειρατεία στην Κύπρο, το 2016.

Οι κατηγορίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, εκφοβισμό και απειλές για την κατάληψη ενός αεροπλάνου και την απαγωγή των επιβατών του για τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Ο Seif Eldin Mustafa έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα σε 60 ημέρες.

 Ο Μουσταφά

είχε πραγματοποιήσει αεροπειρατεία σε πτήση Εσωτερικού της Αιγύπτου (Αλεξάνδρεια – Κάιρο) με 72 επιβαίνοντες και πλήρωμα, τον Μάρτιο του 2016, υποχρεώνοντας τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές περίπου έξι ώρες αργότερα, αφoύ άφησε ελεύθερους σταδιακά όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα. Ένας επιβάτης, μάλιστα, είχε βγάλει σέλφι με τον Μουσταφά, η οποία είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αίτημά του ήταν να αφεθούν ελεύθερες οι γυναίκες κρατούμενες στην Αίγυπτο και να έχει επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του.

Η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου είχε απορρίψει την έφεση που είχε καταχωρήσει κατά της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου για έκδοσή του στην Αίγυπτο, ώστε να δικαστεί σε σχέση με την διενέργεια της αεροπειρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα