Διαδραστική διάλεξη αφιερωμένη αποκλειστικά στη Γυναίκα

Ο Pierre-Auguste Renoir, λάτρευε τα παιδιά του, τα λουλούδια και τις γυναίκες – είχε αναφέρει σε μια του συνέντευξη: «Αν δεν υπήρχε το γυναικείο στήθος δεν θα γινόμουν ζωγράφος».

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει με τη συνεργασία της Europa Donna Κύπρου μια διαδραστική διάλεξη αφιερωμένη αποκλειστικά στη Γυναίκα.

Η Δρ. Μυρτώ Χατζάκη, Επιμελήτρια της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου

Πινακοθήκης και η κυρία Εύη Παπαδοπούλου, Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου συνομιλούν μεταξύ των εξής δύο παράλληλων θεματικών: ‘Ο Renoir, το γυναικείο στήθος και άλλες ιστορίες μέσα από τη ματιά της Ιστορίας της Τέχνης’, και ‘Η εικόνα του σώματος, η σημασία του στήθους’. Με τρόπο εύληπτο και δημιουργικό, η διάλεξη πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα στο στήθος και την θηλυκότητα κυρίως στην δυτικό-ευρωπαϊκή παράδοση, αντιπαραβάλλοντας έννοιες όπως η μητρότητα, το θεϊκό αλλά και το ερωτικό στοιχείο. Εστιάζει έτσι στο στήθος όπως το συναντούμε στην τέχνη, ζωγραφισμένο συνήθως από το χέρι ενός (άνδρα) ζωγράφου ταξιδεύοντας από τον Μεσαίωνα στον 21ο αιώνα. Ασχολείται ταυτόχρονα και με την απεικόνισή του στη μαζική κουλτούρα που υπόκειται σε ποικίλες οπτικές και αναγνώσεις, αλλά και από την σκοπιά της ιατρικής έως και εκείνη της πολιτικής, για να ακουστεί τέλος αυτή της γυναικείας ματιάς, που μόλις στον 20ό αιώνα αρχίζει να βρίσκει τη δική της φωνή.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 19:30, στην Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων της Λεβεντείου Πινακοθήκης

Είσοδος δωρεάν

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Θα ακολουθήσει δεξίωση

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τηλ: 22668838 / info@leventisgallery.org

Keywords
Τυχαία Θέματα