Διαγωνισμός: Για δημιουργία τρισδιάστατων μνημείων στο σπίτι

Διαγωνισμός: Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους του μαθητές και μαθήτριες (8-16 χρονών) στην Ελλάδα και Κύπρο για δημιουργία τρισδιάστατων μνημείων στο σπίτι.

Ένα πανελλήνιο πρωτότυπο κάλεσμα αναβίωσης της ιστορικής μνήμης με πρωταγωνιστές τα παιδιά

H Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου

και ο πολυβραβευμένος δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Χώρων (18/4/2020) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Μουσεία (18/5/2020), απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους του μαθητές και μαθήτριες (8-16 χρονών) στην Ελλάδα και στην Κύπρο για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό τη δημιουργία τρισδιάστατων μνημείων στο σπίτι και καταγραφή της μνήμης των προγόνων.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για την κατασκευή των τρισδιάστατων μοντέλων της Παναγίας της Ασίνου και του Κάστρου Κολοσσίου στην Κύπρο.

1. Εκτύπωσε το Σχέδιο του Μνημείου (https://www.facebook.com/SharedMemoryCUT/posts/101363684889164?)

2. Κόψε το περίγραμμα του Σχεδίου με τη Βοήθεια ενός ψαλιδιού ή ενός χαρτοκόπτη

3. Απομάκρυνε τα περιττά μέρη του χαρτιού που κόψατε και κρατήστε μόνο τα μέρη που χρειάζεστε για τις κατασκευές

4. Δίπλωσε και κόλλησε αναλόγως τα διάφορα μέρη του μνημείου κατασκευάζοντας με αυτό τον τρόπο το τρισδιάστατο μοντέλο του

5. Χρωμάτισε το τρισδιάστατο μοντέλο του Μνημείου

6. Φωτογράφισε το τελικό τρισδιάστατο μοντέλο του Μνημείου (δείτε παραδείγματα)

7. Ανέβασε τις φωτογραφίες (μαζί με την ιστορία που δημιούργησες ,εάν υπάρχει) στη σελίδα μέσω προσωπικού μηνύματος και  https://www.facebook.com/SharedMemoryCUT/ μπορεί κάποιος 3ος να ανεβάσει στη σελίδας; Δημιούργησα άλμπουμ και πρόσθεσα και το αποστολή προσωπικού μηνύματος. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο που θα στέλνουν τα παιδιά και με ποιο τρόπο θα γίνεται καταγραφή της μνήμης.

Η περίοδος διαγωνισμού ορίζεται από τις 18/4 μέχρι και τις 18/5/2020.

ΒΡΑΒΕΙΑ: Οι 10 καλύτερες εργασίες (5 από Κύπρο και 5 από Ελλάδα) θα βραβευτούν σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις των διοργανωτών σε Ελλάδα και Κύπρο. Το υλικό αυτό, σε επόμενη φάση, θα αξιολογηθεί, από ανεξάρτητους κριτές και θα αναρτηθεί στη μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Ευρώπης, τη Europeana (www.europeana.eu), η οποία και αποτελεί το μεγαλύτερο ψηφιακό αποθετήριο της μνήμης και πολιτιστικής κληρονομίας στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/SharedMemoryCUT/posts/101328421559357

Keywords
Τυχαία Θέματα