Διάτρητο το σύστημα ασφάλειας των νεκροτομείων

Ανοικτά παραμένουν, πλείστα των κεφαλαίων που άνοιξαν με αφορμή τραγικό περιστατικό με το 9μηνο βρέφος που πέθανε στο Μακάρειο Νοσοκομείο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες του Sigma οι γονείς αν και ενημερώθηκαν για αποτελέσματα από το Υπουργείο, εμμένουν στην αρχική απαίτησή τους, και επιμένουν να ζητούν να γίνει η νεκροτομή, τονίζοντας πως αμφισβητούν το πόρισμα του ελληνικού εργαστηρίου. Μάλιστα σύμφωνα τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, προσωπικό κλήθηκε λίγο πριν τις 20.00 να μεταβεί στο νεκροτομείο Παραλιμνίου,

προκειμένου να αρχίσει την εξειδικευμένη διαδικασία ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της νεκροτομής μέχρι την Κυριακή. Βάσει αυτού δεν αποκλείεται αυτή την ώρα η διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

To νεκροτομείο Παραλιμνίου δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο. Επομένως εγύρονται ερωτήματα όπως για παράδειγμα εάν αυτό σημαίνει ότι από τούδε και εις το εξής το εν λόγω νεκροτομείο θα χρησιμοποιείται για ανάλογα ή άλλη υψηλού κινδύνου περιστατικά και κατά πόσο το εκεί προσωπικό είναι ενήμερο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειωτέον ότι το απόγευμα το Υπουργείο ήταν στη διαδικασία προσπάθειας ανάκλησης του δικαστικού εντάλματος που υποχρέωνε το κράτος να διενεργήσει τη νεκροτομή, προσκομίζοντας ως νέο, και καθοριστικής σημασίας τα αποτελέσματα εξ' Ελλάδος.

Σε ποια περίπτωση θα λογοδοτήσει η πολιτεία

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η ανάκληση ή έκδοση νέου διατάγματος που "απελευθερώνει" τα χέρια του κράτους, η πολιτεία θα πρέπει να λογοδοτήσει στον φορολογούμενο πολίτη, για ποιό λόγο θα σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ, σε μια προσπάθεια να καταδείξει το δεδομένο... μια ήδη επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου.Θα πρέπει επίσης, να δικαιολογήσει γιατί θέτει εν κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού που θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία.Με ευκολία (και χωρίς ελέγχους) η είσοδος και έξοδος από το νεκροτομείοΤην ώρα που το κράτος παραλάμβανε τα αποτελέσματα από την Ελλάδα, με τη συνοδεία του κινηματογραφιστή του Sigma Κυριάκου Κοκκινή, η είσοδος έγινε με ευκολία στο νεκροτομείο ενώ η αποχώρηση της δημοσιογραφικής ομάδας δεν έγινε αντιληπτή από την ασφάλεια του νοσοκομείου σε κανένα στάδιο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως οποιοσδήποτε θα μπορούσε να εκτεθεί στο μικρόβιο.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι το πάτωμα του νεκροτομείου είναι πορώδες, γεγονός που συνεπάγεται ότι ουσίες μπορούν να απορροφηθούν, να το ποτίσουν, και να προσκολληθούν εν συνεχεία στα υποδήματα των παρευρισκομένων στο χώρο, ενώ, πουθενά δεν ήταν εμφανής κλίβανος αποστείρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα