Διαβήματα ΚΔ για την τουρκική πρόκληση στον Αγ. Σωζόμενο

Επιβεβαίωση του ΣΙΓΜΑ για τις κινήσεις του Κατοχικού στρατού στην περιοχή Αγίου Σωζόμενου, με παράταξη αρμάτων σε θέση μάχης, χωρίς ωστόσο, να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη.

Η Κ.Δ προχώρησε σε διαβήματα προς τα Η.Ε.

Ο Δήμαρχος Γερίου δηλώνει ενήμερος για το συμβάν.

Η νέα πρόκληση έγινε μόλις δύο βδομάδες μετά την παραβίαση τoυ στάτους κβο στα Στροβίλια και τον αποκλεισμό Ελληνοκυπρίων που κατοικούν στη περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΙΓΜΑ,

πρόκειται για άρματα της επιλαρχίας που εδρεύει στην περιοχή της κατεχόμενης Τύμπου και η οποία ανήκει στην 28η Μεραρχία του Αττίλα που έχει την έδρα της στη σκλαβωμένη Άσσια. Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ το βράδυ της Κυριακής, έκανε για το θέμα ο Υπουργός Άμυνας ο οποίος έκανε λόγο για συχνό φαινόμενο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλείται πανικός στους πολίτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις του Αττίλα προκαλούν με τον συγκεκριμένο τρόπο εκφοβισμό, με σκοπό να ελέγχουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς αλλά και να δημιουργούν κλίμα έντασης στην περιοχή. Τα τουρκικά άρματα παρέμειναν στην περιοχή για 48 ώρες και ακολούθως αποσύρθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα