Διαζύγιο eBay και PayPal

Ο αμερικανικός διαδικτυακός γίγαντας των δημοπρασιών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο ενέκρινε τον διαχωρισμό της PayPal, της εταιρείας η οποία ασχολείται με Online πληρωμές, και η οποία από τις 20 του Ιούλη θα είναι ανεξάρτητη εταιρεία. Το σχέδιο μιλούσε για κατανομή μετοχών της PayPal

στους μετόχους του eBay στις 17 του Ιούλη.

«eBay και PayPal είναι δύο μεγάλες, ειδικές εταιρείες», είπε ο John Donahoe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του eBay

«Ως ξεχωριστές, ανεξάρτητες εταιρείες, ο eBay, με επικεφαλής τον Devin Wenig, και η PayPal, με επικεφαλής τον Dan Schulman, θα εστιάσουν την προσοχή τους για τη μελλοντική επιτυχία τους στις αντίστοιχες αγορές στο παγκόσμιο εμπόριο και τις πληρωμές των αγορών.Είμαι βέβαιος ότι ο eBay και η PayPal καθένας με τη σωστή ηγεσία, στρατηγική, δομή και λειτουργική πειθαρχία θα δημιουργήσουν μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους τους που θα δώσει μεγάλες ευκαιρίες και εμπειρίες στους πελάτες παγκοσμίως», δηλωνει ο ΔΣ του ebay

Το σχέδιο, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο χρόνο, κατόπιν πιέσεων από τον μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn, ο οποίος είχε επιτεθεί στον eBay για κακή διαχείριση και που είχε υποστηρίξει ότι η διατήρηση του eBay δεμένου με την PayPal υποτιμούσε την αξία και των δύο μονάδων.

Ο eBay είχε αποκτήσει την PayPal το 2002 γύρω στο $1.5 δις (€1.34 δις) σε μετοχές, ενσωματώνοντας την υπηρεσία πληρωμών που χρησιμοποιούσε ήδη ευρέως για τις OnLine δημοπρασίες.

Η PayPal με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε πέρα από ένα απλό μηχανισμό πληρωμών στις δημοπρασίες του eBay. Όμως ο Icahn και αρκετοί άλλοι επέμεναν ότι η PayPal πρέπει να αλλάξει και να ανταγωνιστεί καλύτερα σε ένα ταχέως κινούμενο online σύστημα πληρωμών.

Το 2014, η PayPal επεξεργάστηκε $235 δις (€210 δις) σε πληρωμές και χειρίστηκε 1 δις συναλλαγές μέσω κινητών. Τον περασμένο χρόνο είχε έσοδα $8 δις (€7.15 δις) και συνεργάστηκε με 10 εκ. πελάτες παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα