Διεθνές Συνέδριο: Η γυναίκα ως ηγέτης και επιχειρηματίας

Διεθνές συνέδριο με βασικό θέμα τη γυναίκα ως ηγέτη και επιχειρηματία διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχοντας ως Στρατηγικό Συνεργάτη της τη Cyta, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να συγκεντρώσει αυτά που προέκυψαν από έρευνες και πρακτικές των εταιρειών όσον αφορά τη δυναμική των δύο φύλων στη γυναικεία ηγεσία και επιχειρηματικότητα. Χρησιμοποιώντας μια διεθνή συγκριτική προοπτική, εξέτασε τον ρόλο των δύο φύλων σε διάφορους κοινωνικο-πολιτικούς,

πολιτιστικούς και οικονομικούς τομείς σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

Βασικοί ομιλητές ήταν η Madi Sharma, η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και η Μαρία Δάμαλου, οι οποίες αναφέρθηκαν κυρίως στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι γυναίκες τόσο στον τομέα των επιχειρήσεων όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το συνέδριο τίμησαν επίσης με την παρουσία και την δική τους ομιλία η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η Ιωσηφίνα Αντωνίου, η Σούλα Ζαβού, η Κυριακή Λαμπριανίδου και η Helena Desivilya.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν και παρουσίασαν τις δικές τους έρευνες, σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο τόσο της Κύπρου όσο και άλλων χωρών όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Βρυξέλλες. Το παρών τους έδωσαν επίσης και αρκετοί ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά και από τα άλλα Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα