Διεθνής εξευτελισμός

Η τουρκική γλώσσα αναδεικνύεται στην ιστορία του πολιτισμού αποθήκη του βρομερότερου υβρεολογίου. Πρόκειται περί μοναδικού οχετολογίου που η ευαισθησία των πολιτισμένων ανθρώπων αποκλείει από τον δημόσιο λόγο, καθαρμένο από το όργιο τουρκικών ύβρεων και χαρακτηρισμών του χύδην όχλου των καταγωγίων, που η αναφορά τους αποφεύγεται ακόμα και σε ατμόσφαιρα κραιπάλης και μέθης.

Αυτή τη χυδαία γλώσσα μετέρχεται η τουρκική προπαγάνδα ως όπλο εναντίον του λαού μας και της εξουσίας της Κυπριακής
Δημοκρατίας. Κατέσφαξαν τον κυπριακό Ελληνισμό, τον κακοποίησαν, τον προσφυγοποίησαν, τον κατέκλεψαν,

τον ατίμασαν
με το έγκλημα της γενοκτονίας και ακόρεστοι επιχειρούν τον διεθνή διασυρμό διά στομάτων Ερντογάν και των περί αυτόν.

Αποσκοπούν να περιαγάγουν τον λαό μας σε κατάσταση ανυποληψίας και γενικής περιφρόνησης. Και να απαλείψουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως υπάρχουσαν κρατική οντότητα του πλανήτη. Διαστρεβλώνουν και τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο που ψήφισε τον νόμο «καταδίκης της μνήμης» Ρωμαίου που εθεωρείτο προσβολή για την αυτοκρατορία, με την καταδίκη τού ουδέποτε υπάρξαντος.

Ήταν μέτρο κάθαρσης της δημόσιας ζωής από τους αχρείους και όχι περί εξουδετέρωσης θύματος. Και εδώ προκύπτει η αξιοπρεπής οφειλή αντίδρασης στον προπηλακισμό, εναντίον εκείνου που επιδιώκει αντιστροφή της ιστορικής αξίας και διαγραφής της υπαρξιακής μας διάρκειας των τριών ελληνικών χιλιετιών.

Βέβαια, τα επαίσχυντα παράγωγα της τουρκικής συμπεριφοράς δεν εκπλήττουν μπροστά στις απερίγραπτες ατιμίες του τουρκικού κράτους. Εκπλήττει όμως «η σιωπή των Αρσακειάδων» ενώπιον των λιβέλων. Από το ένα πρωί μέχρι το άλλο τους περιλούει με τις προσβολές της γλώσσας του ο Τούρκος, τους κάνει ρεζίλι κι οι δικοί μας τον ραγιάδικο «χαβά» τους. Τους δέρνουν και χαχανίζουν σαν να τους γαργαλούν.

Αποπειράται να μας μηδενίσει ενώπιον της Διεθνούς Κοινής Γνώμης και τηρούν σιγήν ιχθύος. Και ναι μεν δεν εισηγούμεθα απάντηση στον υβρεολόγο, αρυόμενοι χαρακτηρισμούς από το τουρκικό λεξιλόγιο, αλλά αξιώνουμε αντιστροφή της θρασύτητας με διεθνείς καταγγελίες, τεκμηριωμένες με την ενορχηστρωμένη απρέπεια και τη βωμολοχία που διαλαλούν τη χυδαιότητα των πασάδων κακοποιού χώρας, που σ’ έναν αιώνα προέβη σε συλλογική επανάληψη των κακουργιών που διέπραττε επί μία χιλιετία.

Από της εμφάνισης των Σελτζουκικών νομαδικών φύλων στο ιστορικό προσκήνιο της Μεσοποταμίας επί Γανζεβίδη και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που αιματοκύλισε και κατέκτησε διά πυρός και σιδήρου.

Εφ’ όσον ο Ερντογάν αποπειράται πόλεμο χυδαιολόγου κακολογίας εναντίον του λαού μας και της κρατικής μας υπόστασης, οφείλουμε να αντιδράσουμε με κατηγορίες ενώπιον της Διεθνούς Κοινής Γνώμης, με τη συνηγορία της συρροής των κακουργημάτων του δικού του λαού, σε βάρος και των Ελλήνων και της ανθρωπότητας.

Και οι κατηγορίες είναι συντριπτικές όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από ξένους ιστορικούς παγκοσμίου κύρους. Εντός ολίγων λεπτών συντάσσεται κατάλογος μαρτυριών και προσωπικοτήτων που τα έργα τους θεμελιώνουν τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες του πολιτισμού.

Να απαντούμε στον υβριστή Τούρκο πρόεδρο χωρίς δισταγμό. Να πληροφορούμε την ανθρωπότητα ποιος είναι ο αιμοσταγής
σφαγέας εθνών, λαών και κοινωνιών. Ποιος είναι αυτός που αποπειράται να μας λοιδορήσει και ποια είναι η αιματηρή κηλίδα
από την εμφάνιση της φυλής του στις χώρες που πάτησε, κατακρεούργησε και κατάστρεψε κατά τον Ζωρζ Κλεμανσώ και τον Λόϋδ Τζωρτζ.

Να μεταδώσουμε τις καταγγελίες διεθνούς φήμης προέδρων, πρωθυπουργών, πνευματικών ηγετών, επιστημονικών προσωπικοτήτων, κατηγορίες από διεθνή βήματα. Οι Τούρκοι στηρίζουν την ύπαρξή τους στην υπεροπλία του τούρκικου θανάτου, στην παρασπονδία, στη συνωμοσία, στην πολεμική αγριότητα, στον ηθικό εκτραχηλισμό, στον εκβιασμό.

Εμείς να ενημερώσουμε την οικουμένη με την αλήθεια.
Υποχρεούμεθα να κινητοποιηθούμε με αποτίναξη της ραγιαδίστικης υποταγής. Δεν είναι δυνατό να μας εξευτελίζει ο Τούρκος
επιδρομέας και κατακτητής της πατρίδας μας και να σιωπούμε, σπεύδοντας συνδαιτημόνες στα σύγχρονα Ταντάλεια Δείπνα με τα όργανά του, που συνεργούν στην αχρειότητα του αφέντη τους.

Δεν νοείται να μας ρεζιλεύει ο Τούρκος που φυλακίζει μυριάδες πολιτικών του αντιπάλων κι εμείς να σκύβουμε καταπτοημένοι το κεφάλι και εύχαρεις να εναγκαλιζόμεθα τους εγκαθέτους του και να συνομιλούμε για διευθέτηση του Κυπριακού, καθαρού προβλήματος εισβολής, γενοκτονίας και παρατεινόμενης κατοχής, καθυβριζόμενοι, αμφισβητούμενοι και διασυρόμενοι, αθιστάμενοι συνένοχοι στον χλευασμό μας.

Να καταστήσουμε σαφές και στον αμφισβητούμενης ειλικρίνειας απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ και στα πειθήνια όργανα του σουλτάνου, ότι η αξιοπρέπειά μας δεν είναι πιλάφι με μέλι στο τραπέζι της τουρκικής βουλιμίας και ορεκτικό στην επιδρομική
βαρβαρότητα. Αλλιώς θα καταντήσουμε ο περίγελως του πολιτισμένου κόσμου…

Έχουμε υποχρέωση να επισημάνουμε στον πολιτισμένο κόσμο ότι η υβριστική τακτική του εχθρού ανακόπτει κάθε προσπάθεια αισιοδοξίας για λύση του Κυπριακού. Και ότι η κοινή λογική υπαγορεύει πως η διαδηλούμενη ελπιδοφορία του απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι τεκμήριο αφέλειας, αν όχι εξαπάτησης. Παγίδα, στην καταπακτή της οποίας μας σπρώχνει για την ολοκληρωτική ήττα.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα