Δικαιώνει την E. Χαραλαμπίδου ο Γεν. Εισαγγελέας για Freshfields

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επέλεξε, και μάλιστα χωρίς διαδικασία προσφορών, ως Νομικούς Συμβούλους της την εταιρεία Freshfields. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εκπροσωπήσει τη Marfin Investment Group του

Ανδρέα Βγενόπουλου σε νομική διαδικασία στο Παρίσι. Απαιτούσαν €1,05 δισεκατομμύριο από την Κυπριακή Δημοκρατία, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοκρατία για την κατάρρευση της Οικονομίας. Προφανώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη εντυπωσιάστηκε από την ικανότητα των αντιδίκων», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σήμερα, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ζήτησαν τοποθέτηση από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δικαιώνει την κυρία Χαραλαμπίδου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κληρίδης αναφέρει:

«Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οίκος είχε αναλάβει Διαιτησία εναντίον της Δημοκρατίας, θεωρήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία ως λόγος για τη μη ανάθεση σ’ αυτόν άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Ο κ. Κληρίδης αναφέρεται στη Διαιτησία που ανέλαβε ο συγκεκριμένος Οίκος εναντίον της ΚΔ, ενεργώντας εκ μέρους της Marfin Investment Group Holding SA, του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων 17 επενδυτών στην πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα.

Ο Οίκος διεκδικούσε από την ΚΔ αποζημιώσεις 1,05 δις. Από την έναρξη της διαιτησίας μέχρι και σήμερα, η ΚΔ κατέβαλε ως έξοδα Διαιτησίας 12,273,968 ευρώ.


Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα