Δικαστήριο ΗΠΑ : «Καμπάνα» 2 εκ. δολαρίων σε πλοίο «με έδρα την Κύπρο»

Η Diana Wilhelmsen Management Limited (DWM), μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο που έχει στη διάθεσή της πολλά εμπορικά σκάφη, καταδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ενώπιον της δικαστού των αμερικανικών περιφερειακών δικαστηρίων Rebecca Beach

Smith στο Norfolk της Βιρτζίνια, αφού ομολόγησε την ενοχή της για παραβάσεις του νόμου για την πρόληψη της ρύπανσης από πλοία του Motor Vessel (M/V).

Σύμφωνα ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, η DWM δήλωσε ένοχη για δύο κακουργήματα σε δύο δικαστικές περιφέρειες - την Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια και την Ανατολική Περιφέρεια της Λουιζιάνα.

 Η DWM καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων που τέθηκε υπό δοκιμασία για περίοδο τεσσάρων ετών και διατάχθηκε να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής συμμόρφωσης ως ειδική προϋπόθεση δοκιμής.

Η DWM παραδέχτηκε την ενοχή της ότι τα μέλη του πληρώματος επί του M/V Protefs, ενός εμπορικού φορτηγού φορτίου 40,230 τόνων, 738 ποδιών, δεν κατάφεραν να καταγράψουν στο βιβλίο-αρχείο του πλοίου την εξωλέμβια αποβολή λιπαρών υδάτων από μέσα Απριλίου 2020 μέχρι πριν φτάσει το πλοίο στο Newport News της Βιρτζίνια στις 10 Ιουνίου 2020. Το σκάφος έφτασε επίσης στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα την 1η Ιουνίου 2020 με ένα εν γνώσει ψεύτικο βιβλίο αρχείο πετρελαίου.

Η DWM παραδέχτηκε ότι το πλήρωμα στο σκάφος χρησιμοποίησε ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης αποστράγγισης για να αποβάλλει παράνομα το λιπαρό νερό απευθείας στον ωκεανό από τη δεξαμενή συγκράτησης του σκάφους, την καρίνα και τα πηγαδάκια. Αυτές οι απορρίψεις δεν καταγράφηκαν στα βιβλία του πλοίου, όπως απαιτείται. Ο επικεφαλής μηχανικός, Vener Dailisan, δήλωσε ένοχος ότι έκανε ψευδή δήλωση στους επιθεωρητές της ακτοφυλακής των ΗΠΑ σχετικά με την ύπαρξη ενός Sounding Log, το οποίο συνήθως αναζητούν οι επιθεωρητές προκειμένου να εξακριβωθεί η ακρίβεια του βιβλίου. Ο Νταϊλισάν καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.000 δολαρίων και τέθηκε υπό δοκιμασία για δύο χρόνια.

Πάντως , σε μια νεώτερη εξέλιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dru Bulk ημερομηνίας 21 Σεπτεμβρίου, η Wilhelmsen Ship Management (WSM) ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση της κοινοπραξίας της, Diana Wilhelmsen Management Limited (DWM) από την Κύπρο στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα