ΔΗΚΟ: Απερίφραστη καταδίκη της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη και προκλητική επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, τα μηνύματα που στέλνει αυτή η ενέργεια αλλά και η ρητορική, τόσο του Ταγίπ Ερντογάν όσο και του Ερσίν Τατάρ, προσβάλλουν τον κυπριακό ελληνισμό, επιχειρούν παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και ξέπλυμα των τουρκικών εγκλημάτων στην Κύπρο ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται για λύση

του κυπριακού αλλά μεθοδεύει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, την ισλαμοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου και την εξυπηρέτηση των δικών της επεκτατικών και επιθετικών σκοπιμοτήτων.

Στον αντίποδα, η προσήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μακριά από τις οποιεσδήποτε δημόσιες αντιπαραθέσεις, είναι αξιοσημείωτη και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η στάση ενισχύει την αξιοπιστία και αποδεικνύει την πραγματική βούληση και ετοιμότητα της ε/κ πλευράς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και με ένα ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα που πρέπει να λάβει ο διεθνής παράγοντας με στόχο ν’ ασκηθούν εκείνες οι πιέσεις και να αξιοποιηθούν εκείνα τα εργαλεία που θα εξαναγκάσουν την Τουρκία να συνεργαστεί και να εγκαταλείψει τα διχοτομικά της σχέδια και το απαράδεκτο αφήγημα της περί διευθέτησης δύο κρατών.

Διαβάστε ακόμη: Κόμπος στο στομάχι η μαρτυρία της Λέλλας Χριστοδούλου: Κόλαση,βιασμοί,αίσχη

Keywords
Τυχαία Θέματα