ΔΗΚΟ: Δεν συζητούνται οι βασικές πτυχές ε/κ στις συνομιλιες

O Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε σήμερα το σώμα του κόμματος μέσα σε ένα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό, στα πλαίσια της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε και κατατέθηκε η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Υιοθετήθηκε επίσης εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για διοργάνωση ειδικής ημερίδας για το Κυπριακό για να συζητηθούν και να

αναλυθούν σε έκταση όλες οι πτυχές του εθνικού μας θέματος.

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του ΕΓ το ΔΗΚΟ, εκφράζει σύμφωνα με την κ. Ερωτοκρίτου για και ακόμη φορά την ανησυχία και την αγωνία μας για την κακή βάση πάνω στην οποία διεξάγονται οι συνομιλίες. Οι κίνδυνοι που από την πρώτη στιγμή επισημάναμε δυστυχώς, επιβεβαιώνονται.

"Το «καλό κλίμα» που κάποιοι επικαλούνται δεν τεκμηριώνεται από την πρεία των διαπραγματεύσεων αλλά αντιθέτως, διαπιστώνεται ότι η τουρκική πλευρά παραμένει αδιάλλακτη και αμετακίνητη στις πάγιες θέσεις της.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς να συζητούνται βασικές πτυχές που ενδιαφέρουν την Ε/κ πλευρά αλλά μόνο αυτές που ενδιαφέρουν την τ/κ πλευρά, δηλαδή αυτές της διακυβέρνησης και των κριτηρίων και εξαιρέσεων με βάση τα οποία δεν θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους και δεν θα ανακτήσουν οι ιδιοκτήτες στα κατεχόμενα τις περιουσίες τους.

Εκφράζουμε ξανά την απογοήτευση μας για το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει τα σχετικά έγγραφα στα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και στους άμεσα ενδιαφερόμενους, τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αυτό εμποδίζει το λαό από το να ενημερωθεί για σημαντικές πτυχές της λύσης και αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις ή και προσδοκίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα