Δημοσκόπηση «Σ»: Οι νικητές, οι ηττημένοι και ο καταλληλότερος νέος ΠτΒ

Επιφυλακτική είναι η πλειοψηφία των πολιτών ως προς το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, με περισσότερους από επτά στους δέκα να εκτιμούν πως το νέο Κοινοβουλευτικό Σώμα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας, είτε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Αποκαλυπτικά ευρήματα για το πώς αποτιμούν οι συμπολίτες μας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών φέρνει στο φως έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της «Σημερινής της Κυριακής» ο οργανισμός IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Κυρίαρχη αντίληψη είναι πως ο μεγάλος

νικητής των εκλογών είναι το ΕΛΑΜ και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενώ μεγάλος ηττημένος το ΑΚΕΛ.

Απαισιόδοξη εμφανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία ως προς την αρμονική συνεργασία νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από τους μισούς εκτιμούν ότι η Βουλή θα δυσκολέψει σε μεγάλο ή αρκετό βαθμό το έργο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την υλοποίηση πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει.

Ως πρώτιστη προτεραιότητα των πολιτών για την νέα βουλή αναδεικνύεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας.

Σε σχέση με τον ποιον θεωρούν ως τον καταλληλότερο για Πρόεδρο της Βουλής, κατατάσσουν ως πρώτο στην κλίμακα αξιολόγησής τους τον Πρόεδρο του κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, και ακολουθεί ο Μάριος Κάρογιαν.

Ανεξάρτητα από τις δικές τους εκτιμήσεις, αυτός που φαντάζει πρώτο φαβορί για εκλογή στην Προεδρία της Βουλής είναι ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Κάρογιαν και δεύτερο φαβορί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε Παγκύπρια βάση με δείγμα 500 ατόμων.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Προεδρία Βουλής με… όρους 2023

Προεδρία Βουλής: Το γκολ του ΔΗΣΥ με Αννίτα και οι εξισώσεις των κομμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα