Διορίστηκε ομάδα διερεύνησης αιτιών της έκρηξης στην Τιαντζί

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας διόρισε μια ομάδα, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Τιαντζίν.

Σε ανακοίνωσή του, το Κρατικό Συμβούλιο αναφέρει ότι η ομάδα καλείται να δώσει μια «υπεύθυνη απάντηση» στο κόμμα και στον λαό αναφορικά με τα αίτια, ενώ οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Οι έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει αναφορικά με τους κανονισμούς για τη διαχείριση επικίνδυνων χημικών και για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας.

Δεν αναφέρεται πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της ομάδας, επικεφαλής της οποίας

έχει τεθεί ο Υφυπουργός για τη Δημόσια Ασφάλεια Yang Huanning.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών θα τεθούν αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών και της δημοτικής διοίκηση της Τιαντζίν, θα υπάρξει εμπλοκή εισαγγελέων, ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν στις έρευνες και ειδικοί.

Εξάλλου, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μεταδίδει επίσης ότι θα τεθεί υπό διερεύνηση και ο επικεφαλής για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Yang Dongliang, διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Εργασία, διερευνάται για «σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις και παραβίαση του νόμου», όπως ανακοίνωσε η σχετική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Προστίθεται ότι ο 61χρονος Yang Dongliang υπήρξε Αντιδήμαρχος της Τιαντζίν από το 2001 έως τον Μάιο του 2012, πριν αναλάβει το τρέχον πόστο του.

Πριν το 2001, εργάστηκε στο Δήμο της Τιαντζίν και σε κρατικές επιχειρήσεις στην πόλη, καθώς και σε πετρελαϊκές εταιρείες στην Βόρεια Κίνα.

Πηγή ΚΥΠΕ-Xinhua

Keywords
Τυχαία Θέματα