ΔΗΣΥ: Η ύφεση βρίσκεται πίσω μας

Ικανοποίηση έφερε στο κυβερνών κόμμα η απόφαση του Eurogroup για την πορεία του κυπριακού προγράμματος στήριξης, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος έχει αφήσει πλέον πίσω της την ύφεση και βρίσκεται σε μια σταθερή και βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Σταυρίδης, ανέφερε ότι σημαντικότητα της χθεσινής απόφασης - με την οποία οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτησαν

την επιτυχή ολοκλήρωση της 7ης επισκόπησης του κυπριακού προγράμματος - δεν περιορίζεται στην πολύ σημαντική αποδέσμευσης της δόσης των €500 εκ., η οποία και θα ακολουθηθεί από ανάλογη εκταμίευση ποσού περίπου €125 εκ. από το Δ.Ν.Τ.

«Η χθεσινή απόφαση, η οποία χαρακτηρίζει την αδιαμφισβήτητη και υποδειγματική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, ως ένα ευρωπαϊκό «success story», συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάκτηση της αξιοπιστίας μας αλλά και αναδεικνύει διεθνώς τις αντοχές και δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού μας συστήματος, στοιχεία απαραίτητα για την προσέλκυση σοβαρών και αναγκαίων επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, των υπηρεσιών, των κατασκευών και του τουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα χαιρέτησε την υπεράνθρωπη προσπάθεια της κυβέρνησης και των «υπεύθυνων» πολιτικών δυνάμεων του τόπου αλλά και του λαού της Κύπρου, λέγοντας ότι προς το παρών δεν έχει γίνει αισθητή.

«Εμείς, δεν θα ησυχάσουμε μέχρι όλοι οι άνεργοι να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και κανένας συμπολίτης μας να μην έχει ανάγκη το ΕΕΕ για να επιβιώσει. Ο μόνος τρόπος όμως για να το επιτύχουμε αυτό, είναι με το να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον αναγκαίο δρόμο του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων. Όπως σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να εφαρμοσθεί η αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης, προκειμένου να κατοχυρωθεί η πορεία ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος για εφησυχασμό. Μαζί με τα εύσημα μας στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, δηλώνουμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, μακριά από παλινδρομήσεις και ανέξοδα συνθήματα, τα οποία, μας έχουν τόσο πολύ στοιχίσει στο παρελθόν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα