Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από σήμερα μέχρι και την ολοκλήρωση της κηδείας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, καθώς με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία προέδρου.

Το πρωί, στην διεύθυνση εθιμοτυπίας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της αστυνομίας, του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς και αντιπροσωπίας του ΑΚΕΛ,

κατά την οποία εκπονήθηκε η αυριανή διαταγή επιχείρησης.

Στην κηδεία θα παραστούν ο ΠΤΔ καθώς και σύσσωμο του υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας καθώς και αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γ.Γ Δημήτρη Κουτσούμπα. Μεταξύ άλλων επισήμων θα παραστούν, η Επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο εκπρόσωπος του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μπαρίς Μπουρτζιού, και ο πρώην ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι έχουν γίνει τροχαίες διευθετήσεις τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για την διευκόλυνση των οδηγών.

Στις 8 το πρωί, η σορός θα παραληφθεί από το γραφείο κηδειών και θα καταλήξει στο οίκημα της ΠΕΟ όπου θα παραμείνει μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της σορού στο οίκημα, οι δρόμοι περιμετρικά θα παραμείνουν κλειστοί. 

Στις 3 το απόγευμα, θα μεταφερθεί από το οίκημα στην συμβολή της οδού Ελαιώνων και Σταδίου όπου θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου της Εθνικής Φρουράς και συνοδεία μελών της ΕΔΟΝ, θα πορευθούν προς τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Κατά την διάρκεια της νεκρώσιμου ακολουθίας, θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, οι δρόμοι περιμετρικά της εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια της ταφής, κλειστή θα παραμείνει η οδός Μόρφου.

Η τηλεόραση Sigma θα συνδεθεί απευθείας με τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, στις 4 και 45 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα