Δρουσιώτης για Φειδία: Αποδεχτή η ετυμηγορία των ψηφοφόρων αλλά όχι σεβαστή

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σχολίασε με ανάρτηση του στο X ο Μακάριος Δρουσιώτης ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Βολτ.

Όπως αναφέρει, «μετρηθήκαμε και είμαστε λίγοι. To 50% γύρισε την πλάτη στην πολιτική και το 20% όσων ψήφισαν επέλεξε τον Φειδία Παναγιώτου. Η ετυμηγορία των ψηφοφόρων είναι ασφαλώς αποδεχτή αλλά δεν μπορεί να είναι σεβαστή».

Σημειώνει πώς «η Κύπρος τουρτζιέφκει μέρα με τη μέρα, ο χρόνος

εξαντλείται, κι εμείς συζητάμε για το φαινόμενο Φειδία».

Αυτούσια η ανάρτηση του

Μετρηθήκαμε και είμαστε λίγοι.

Το Βολτ πήρε ένα αξιοπρεπές ποσοστό για ένα νέο κόμμα με μηδαμινούς πόρους και χωρίς μηχανισμό. Εάν οι συγκυρίες ήταν πιο ευνοϊκές θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Η μεγάλη αποχή της Λευκωσίας και το φαινόμενο Φειδίας επηρέασαν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν το Βολτ και όσους εργάστηκαν γι’ αυτό τον σκοπό.

Κατέβηκα σε αυτές τις εκλογές με διακηρυγμένο στόχο να μετρηθούμε και να αναμετρηθούμε με το σύστημα. Μετρηθήκαμε και είμαστε λίγοι. To 50% γύρισε την πλάτη στην πολιτική και το 20% όσων ψήφισαν επέλεξε τον Φειδία Παναγιώτου. Η ετυμηγορία των ψηφοφόρων είναι ασφαλώς αποδεχτή αλλά δεν μπορεί να είναι σεβαστή.

Το εκλογικό σώμα – και ειδικά οι νέοι - έβγαλε το θύμο του καταψηφίζοντας και αναδεικνύοντας ως θριαμβευτή των εκλογών τον Φειδία Παναγιώτου. Δεν είμαι εξ εκείνων που υποτιμούν τον Φειδία. Το γεγονός και μόνο ότι ένα παιδί σηκώθηκε από το Μένοικο και πήγε στην Αμερική να γίνει Youtuber και τα κατάφερε σημαίνει κάτι. Άλλο όμως YouTuber και άλλο πολιτική.

Δεν θα μιλήσω για τη διαφθορά η οποία οφείλεται και στην ανοχή μιας κοινωνίας που έχει λαϊκή παροιμία το «απ’ ον φορτώνει που έσσω σου τάνα του να φορτώσει». Το μήνυμα αυτών των εκλογών, εντός και εκτός Κύπρου, είναι η παντελής έλλειψη κάθε ανησυχίας από τις επιπτώσεις του άλυτου Κυπριακού.

Η μακροπρόθεσμη  επιβίωση του ελληνικού πληθυσμού σε αυτό το νησί βρίσκεται σε κίνδυνο από τον ανεξέλεγκτο εποικισμό και τον οριστικό εκτουρκισμό των κατεχομένων. Η κλεψύδρα αδειάζει, όλος ο έξω κόσμος το βλέπει και προειδοποιεί. Στην Κύπρο ελάχιστοι ανησυχούν.

Ακριβώς έτσι ήταν η κατάσταση πραγμάτων και πριν το 1974, αλλά μια μέρα ήταν αρκετή να γκρεμιστούν τα πάντα. Το στάτους κβο δεν είναι σταθερότητα, είναι επικίνδυνη εκκρεμότητα.

Αυτή δεν είναι προφητεία, ούτε κινδυνολογία, είναι η μοιραία κατάληξη μιας πορείας προς την καταστροφή που ξεκίνησε από το 1950 και ακόμη συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος της χώρας γυρίζει τα μνημόσυνα και απευθύνεται στους νεκρούς χωρίς να δίνει καμιά προοπτική στους ζωντανούς. Το μεγάλο κόμμα της… συμφιλίωσης, όποτε υπήρξε μια ευκαιρία για τη λύση την υπονόμευσε. Το κόμμα του Κληρίδη κατάντησε το κόμμα του Δίπλαρου. Ο ενδιάμεσος χώρος είναι όλος ΕΛ  ΑΜ με διάφορες παραλλαγές.

Η Κύπρος τουρτζιέφκει μέρα με τη μέρα, ο χρόνος εξαντλείται, κι εμείς συζητάμε για το φαινόμενο Φειδία.

Τραγικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακάριος Δρουσιώτης φιλοξενήθηκε δύο φορές στο κανάλι του Φειδία Παναγιώτου, στις 8 Απριλίου του 2023 και στις 24 Ιανουαρίου του 2024.

Διαβάστε ακόμη: Γκάλοπ για εκλογές: Θα έπρεπε να ήταν όλοι ηττημένοι…» (vid)

Μετρηθήκαμε και είμαστε λίγοι.

Το Βολτ πήρε ένα αξιοπρεπές ποσοστό για ένα νέο κόμμα με μηδαμινούς πόρους και χωρίς μηχανισμό. Εάν οι συγκυρίες ήταν πιο ευνοϊκές θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Η μεγάλη αποχή της Λευκωσίας και το φαινόμενο Φειδίας επηρέασαν αρνητικά το τελικό…

— MAKARIOS DROUSIOTIS (@makdrou) June 10, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα