ΔΣ ΚΟΠ: Η απόφαση για το πρωτάθλημα της περιόδου 2021/22

Μολονότι αρκετές από τις λεγόμενες ομάδες ορέγονταν την άνευ όρων επιστροφή στις 14 ομάδες στην α' κατηγορία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ αποφάσισε στη σημερινή συνεδρία του, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση να είναι μονοετούς διάρκειας.

Απόλλων και Ανόρθωση ήταν κατά των 14 ομάδων ακόμη και για την επόμενη σεζόν, ενώ Ομόνοια, ΑΕΚ και ΑΕΛ έθεσαν ως προϋπόθεση για να ψηφίσουν την αύξηση για το 2020/21 την επιστροφή

στο μοντέλο των 12 ομάδων τη μεθεπόμενη χρονιά.

Με αυτές τις πέντε ομάδες να μην ψηφίζουν υπέρ της παγίωσης του μοντέλου των 14 συλλόγων στην α' κατηγορία δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία (17 ψήφοι) που απαιτείται για τη σχετική τροποποίηση της προκήρυξης. Οι μικροί, συνεπώς, αποδέχτηκαν αναγκαστικά την αύξηση των ομάδων μόνο για μια χρονιά και σε αυτό βρήκαν συμμάχους τις Ομόνοια, ΑΕΚ και ΑΕΛ που δημιούργησαν το τελικό 18-2 στην ψηφοφορία.

Τούτου δοθέντος η α' κατηγορία της περιόδου 2020/21 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και σε δύο γύρους (26 αγωνιστικές) άνευ πλέι οφ, ενώ από τη σεζόν 2021/22 θα έχει ξανά 12 ομάδες και πλέι οφ. Για να γίνει η μείωση, το καλοκαίρι του 2021 θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα προβιβαστούν δύο από τη β' κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα