Δυσανασχετούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με φόντο το βαθύ κόκκινο του ECDC

Ανατροπές έχει προκαλέσει στα ταξίδια η νέα κατηγοριοποίηση χωρών και ειδικότερα για την Ελλάδα.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης εξηγώντας την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με την αλλαγή στην κατηγοριοποίηση.

Αρχικά εξήγησε ότι πολίτες από χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία θα πρέπει να έχουν PCR τεστ πριν την αναχώρηση τους

και κατά την άφιξη τους στον προορισμό, «αν είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται ο περιορισμός, όπως και στην περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει».

Μετέπειτα είπε τα εξής, «Ξεκινάς να πας ένα ταξίδι και η χώρα σου είναι πράσινη και στην συνέχεια γίνεται πορτοκαλιά, αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την διαχείριση των ταξιδιών».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι οποιεσδήποτε αποφάσεις των ευρωπαϊκών χωρών μελών θα πρέπει να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες για να μην επηρεάζεται η διαχείριση.

Τόνισε ότι ο τουρισμός ξεκίνησε και ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει ανεξαρτήτως της διαδικασίας, «Αυτό που θα έβαζα σαν πρώτο στόχο είναι η κατηγοριοποίηση που βρισκόμαστε σήμερα. Αν δεν είμαστε πράσινοι δεν θα έρθει κανένας».

Κλείνοντας ανέφερε ότι η προτεραιότητα όλων μας θα πρέπει να είναι η προστασία των οικογενειών, των επιχειρήσεων μας και να πάμε στην πράσινη κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Πορτοκαλί η Ελλάδα: Πώς επηρεάζονται τα ταξίδια- Τι αλλάζει από 1η Αυγούστου

Keywords
Τυχαία Θέματα