Ε. Σταύρου: Πως απάντησε στα πυρά που δέχθηκε, εντός κι εκτός ΔΗΣΥ

Στις Τομές στα Γεγονότα βρέθηκε καλεσμένη η βουλευτής Λεμεσού και υποψηφία ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου, σχολίασε τον σάλο μετά την ανάρτησή της για τον Γεώργιο Γρίβα και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πώς προέκυψε το «Ελλάδα- Κύπρος- Ένωσις» εν έτει 2019, απάντησε ότι είναι «μια ιστορική τοποθέτηση επετειακού χαρακτήρα. Αφορούσε τις θυσίες των ηρώων του αγώνα της ΕΟΚΑ

και την δράση του ίδιου του στρατηγού Διγενή». Επεσήμανε δε ότι πολιτεύεται με υπευθυνότητα «με στόχο την διασφάλιση της ευρωπαϊκής κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας». Εξήγησε μάλιστα ότι πρωτοστάτησε για την συγκρότηση των Τριμερών συνεργασιών με τις γείτονες χώρες.

Σε ερώτηση εάν είναι νοσταλγός αυτού του οράματος απάντησε ότι πλέον δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Σχολίασε τις τοποθετήσεις από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και τόνισε ότι έχουν το κάθε δικαίωμα να το πράξουν.

Ερωτηθείσα εάν όλα τα πιο πάνω «χωράνε στην ίδια μασχάλη», απάντησε «φυσικά» ενώ επανέλαβε την θέση ότι πρόκειται για μια ιστορική τοποθέτηση. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για την ιστορία του τόπου μας και διερωτήθηκε εάν η ιστορία μας ή ο αγώνας της ΕΟΚΑ χωράνε μέσα σε κόμμα.

Επεσήμανε δε ότι δεν υπογράμμισε οτιδήποτε αλλά έκανε μια ανάρτηση τη στιγμή του τρισάγιου. Τόνισε μάλιστα ότι όλα αυτά είναι «επιθέσεις με μικροπολιτικές και προεκλογικές επεκτάσεις και λαϊκισμούς με στόχο να πλήξουν την ίδια και το κόμμα της». Θεωρεί ότι δεν την έχουν πλήξει όσοι σχολίασαν την ανάρτησή της από το κόμμα της, ενώ τονίζει ότι ορθώς τοποθετήθηκαν στην τηλεόραση και τα πάνελ.

Σε ερώτηση εάν νιώθει ότι έκανε ζημιά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την ανάρτησή της διερωτήθηκε εάν είναι ζημιά να αναρτάς κάτι την ώρα του μνημόσυνου των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ενώ έκανε λόγο για την κληρονομιά που άφησαν πίσω. Επεσήμανε την ζημιογόνα στάση άλλων πάνω στο Κυπριακό και συνέχισε αναφέροντας ότι αδίκως βάλλεται.

Τέλος, τόνισε ότι επικοινώνησε μαζί της ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος την άφησε να του εξηγήσει την ανάρτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του ζητήματος τοποθετήθηκε μέσω twitter και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ένωση δεν υπάρχει στο τραπέζι αλλά στόχος είναι η επανένωση της Κύπρου στο συμφωνημένο πλαίσιο που καθορίζει ο ΟΗΕ.

Εξάλλου, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρώτη ανάρτηση της κυρίας Σταύρου στον κόσμο του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς και όχι μόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα