Έχουμε πολλά να κάνουμε στην Κύπρο, λέει ο Πρόεδρος της EBRD

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει αρκετά να κάνει στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της, Σούμπα Τσακραμπάρτι.

Από το 2014, η ΕΤΑΑ έχει επενδύσει συνολικά €225 εκατομμύρια, συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου

και της Ελληνικής, προέβη σε επενδύσεις μέσω του προγράμματος διευκόλυνσης εμπορίου (Trade Facility Programme), ενώ εισήλθε και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη να γίνουν στην Κύπρο μέχρι το υπόλοιπο της εντολής μας εδώ», ανέφερε ο κ. Τσακραμπάτι, υπενθυμίζοντας πως η ΕΤΑΑ θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι το 2020.

Επανέλαβε πως η πραγματοποίηση της Ετήσιας Συνάντησης της ΕΤΑΑ στη Λευκωσία είναι «βιτρίνα της ιστορίας επιτυχίας» της Κύπρου.

Ο κ. Τσακραμπάρτι αναφέρθηκε και στις προοπτικές μιας επανενωμένης Κύπρου και ευχήθηκε καλή τύχη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών της ΕΤΑΑ Πιέρ Γκραμενιά επανέλαβε τα εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας μετά την κρίση και την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής, κάτι που επέτρεψε τη γρηγορότερη έξοδο από το μνημόνιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα