Ευφορία για το «Ναι» του ΠΑΣΙΝ – Κρίσιμη σύσκεψη την Πέμπτη

Ευφορία επικρατεί μετά την θετική απάντηση του ΠΑΣΙΝ στο μνημόνιο συνεργασίας που ετοίμασε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο Γενικό Σύστημα Υγείας. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Σάββας Καδής, εξηγώντας την απόφαση του συνδέσμου, τόνισε ότι πρόκειται για μια καταρχήν αποδοχή του μνημονίου

ως βάση διαπραγμάτευσης του κάθε ιδιωτικού νοσηλευτηρίου ξεχωριστά με τον ΟΑΥ, υπό την προϋπόθεση των εγγυήσεων που ζητήσαμε. 

Ο Υπουργός Υγείας, ανέφερε, άφησε ελπίδες ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. 

Ήταν μια πολύ καλή συνεδρία, ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν διαφορετικές τοποθετήσεις, ωστόσο τις «παντρέψαμε» και βγάλαμε ένα κοινό ανακοινωθέν, είπε. 

Το κάθε νοσηλευτήριο θα πάρει τα δικά του στοιχεία, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη (16/01) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση επιτροπής του ΠΑΣΙΝ με τον ΟΑΥ και έχει ζητηθεί από τα μέλη του συνδέσμου να δώσουν στοιχεία και διευκρινίσεις που ζητούν από τον Οργανισμό. 

Υπάρχει, τόνισε, καλή θέληση και από τις δυο πλευρές. 

Στην δική του τοποθέτηση, ο Γενικός Διευθυντής, Άθως Τζινωντίδης, πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο στην διαβούλευση με το κάθε νοσηλευτήριο ξεχωριστά. 

Σε σχέση με τα αναλώσιμα η εμφυτεύματα που θα χρησιμοποιούνται στα πλαίσια του ΓεΣΥ, θα κοινοποιηθεί ένας κατάλογος για να καταλήξουν σε αυτόν που εν τέλει θα χρησιμοποιηθεί . 

Κληθείς να σχολιάσει εάν οι ασθενείς θα πρέπει να επωμιστούν το κόστος των αναλώσιμων και των εμφυτευμάτων που τυχόν να χρησιμοποιούνται και δεν θα εμπίπτουν στον κατάλογο, ο κ. Τσινωντίδης ανέφερε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις ίσως αυτό να συμβεί, ωστόσο αυτό θα είναι ελεγχόμενο και υπό προϋποθέσεις. 

Στόχος, είπε, είναι να παρέχεται φροντίδα χωρίς να βάζει ο ασθενής το χέρι στην τσέπη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα