Ευσταθίου: Ο Αγιάζ θα συνεχίσει τη απεργία πείνας μέχρι την τελική δικαίωση

Σε δηλώσεις προέβη ο δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ μετά την εξέταση της έφεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως είπε, «ζητήσαμε το Ανώτατο Δικαστήριο να επέμβει προκειμένου να μην εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο έχει εκδοθεί με σκοπό την δίωξη του Κενάν Αγιάζ στη βάση των πολιτικών του πεποιθήσεων».

Συμπλήρωσε ότι ο Κενάν διανύει την 6η μέρα της απεργίας πείνας. «Βρίσκεται σε απομόνωση εντός των κεντρικών Φυλακών, αποστερημένος από τα δικαιώματα που έχει σαν άτομο

το οποίο τελεί υπό κράτηση. Θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι την τελική δικαίωση».

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι οι λόγοι πραγματεύονται τη δίκαιη δίκη στην οποία δεν έτυχε ο κ. Αγιάζ και νομικά σημεία που άπτονται της αμεροληψίας της έκδοσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του από τη Γερμανία.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει εάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν είναι ή όχι τρομοκρατική οργάνωση. «Δεν μπορεί να παρατηρείται αυτό το οξύμωρο σχήμα, να χορηγεί η Δημοκρατία μέσω της υπηρεσίας ασύλου και να αναγνωρίζει στη βάση της διεθνούς σύμβασης για τους πρόσφυγες πολιτική πεποίθηση και την ίδια ώρα να μην αναγνωρίζει πολιτική πεποίθηση η οποία θα πρέπει να συνεχίσει να προστατεύει η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της έκδοση του κ. Αγιάζ στη Γερμανία».      

Διαβάστε ακόμη: Συνεχίζεται η απεργία πείνας του Κενάν Αγιάζ – Διαμαρτυρία έξω από το Ανώτατο

Keywords
Τυχαία Θέματα