Εγκαίνια κώδικα συμπεριφοράς ΕΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής «Farm to Fork»

Την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, η Κομισιόν, μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου, θα εγκαινιάσει επίσημα τον Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΕ για τις Υπεύθυνες Επιχειρήσεις Τροφίμων και Πρακτικές Μάρκετινγκ στο πλαίσιο της στρατηγικής «Farm to Fork» της Επιτροπής.

Με την ευκαιρία διοργανώνεται εκδήλωση υψηλού επιπέδου με ενδιαφερόμενα μέρη όπου η Επίτροπος Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου θα απευθύνει την κεντρική ομιλία, ενώ θα τοποθετηθούν με βίντεο ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Frans Timmermans και ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton .

Ο κώδικας θα

παρουσιαστεί από τον Dirk Jacobs, τον πρόεδρο της σχετικής Task Force και αποτελεί ουσιαστικό μέρος των προσπαθειών για αύξηση της διαθεσιμότητας και της προσιτότητας των υγιεινών, βιώσιμων επιλογών τροφίμων που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Έχει αναπτυχθεί με ενώσεις και εταιρείες της ΕΕ, με ενεργό συμμετοχή και συμβολή άλλων ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ, συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ενώσεων, καθώς και με τις υπηρεσίες της Κομισιόν. Οι ενώσεις και οι εταιρείες στον τομέα των τροφίμων που υπογράφουν τον κώδικα δεσμεύονται να επιταχύνουν τη συμβολή τους σε μια βιώσιμη μετάβαση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκαίνια, Farm, Fork,egkainia, Farm, Fork