Εικόνες από τις καταστροφές που άφησε πίσω η «Πηνελόπη» (vid)

Μεγάλες καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα «Πηνελόπη», κυρίως στην περιοχή της Πάφου το βράδυ της Πέμπτης (29/11).

Στο βίντεο του Σίγμα, αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για το περιστατικό με την πτώση δέντρων στα Κουκλιά πάνω σε όχημα, ενώ ο οδηγός φαίνεται να «είχε Άγιο», καθώς κυπαρίσσι είχε καταπλακώσει το αυτοκίνητό του, με τον ίδιο να εξέρχεται με ελαφριά τραύματα.

Μάλιστα, στο κέντρο του δρόμου αιωρείτο ένας πάσσαλος της ΑΗΚ, με πολίτη να καταγγέλλει ότι αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια.

Άλλος πολίτης έκανε

λόγο για «μεγάλο χαμό με ανεμοστρόβιλο, ο οποίος απέκοψε σύρματα, ενώ άφησε μία οικογένεια άστεγη».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 8 κλήσεις, εκ των οποίων 5 ο κεντρικός πυροσβεστικός σταθμός Πάφου και 3 ο πυροσβεστικός σταθμός του αεροδρομίου Πάφου.

Πέντε αφορούσαν την επαρχία Πάφου: 1 άνοιγμα φρεατίου δημόσιου δρόμου, 3 αντλήσεις όμβριων υδάτων από (υπόγειο κατοικίας, εργοστάσιο ξυλείας και υποστατικό) και 1 πτώση και μετακίνηση δέντρου.

Δύο αφορούσαν την Επαρχία Λευκωσίας – 1 διάσωση ατόμου το οποίο βρισκόταν εντός ιδιωτικού οχήματος το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο σε πλημμυρισμένο δρόμο στη Λεωφόρο Άγιου Ιλαρίωνος στο Καϊμακλί και ακολούθως έγινε ρυμούλκηση τόσο του αναφερόμενου οχήματος όσο και άλλων 2 οχημάτων τα οποία δεν είχαν επιβαίνοντες, με τη βοήθεια και εκσκαφέα, 1 άντληση όμβριων υδάτων από πλημμυρισμένο υπόγειο κατοικίας στην Αγλαντζιά.

Πάντως, παραμένει το χαμηλό βαρομετρικό «Πηνελόπη», ενώ, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Να θυμίσουμε ότι από τις βροχές, βροντές και τους δυνατούς ανέμους που εκδηλώθηκαν από τις 19:30 το βράδυ, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, πλημμύρισαν δρόμοι και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, από τον Κυκλικό Κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού, η ορατότητα χτες ήταν πολύ περιορισμένη και το οδόστρωμα ολισθηρό.

Η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, προέτρεψε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Εξάλλου, σε άλλη περίπτωση, πτώση στύλου της ηλεκτρικής σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να έχει διακοπεί.

Επίσης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στέγη κατοικίας έχει υφαρπαχτεί στην κοινότητα Σταυροκόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα