Έιντε: Απαραίτητη η ενεργός στήριξη Τουρκίας στο κυπριακό

Η ενεργός στήριξη της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ ΄Ειντε ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Όπως έγραψε ο κ. Έιντε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,

"είχα μια καλή συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Η ενεργός στήριξη της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητη".

A good meeting with Turkish FM @MevlutCavusoglu. Turkey's active support to the negotiations in #Cyprus is essential. pic.twitter.com/9kaC5VzCZH

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) August 13, 2015

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαβούσογλου έγραψε στο twitter ότι στη συνάντησή του με τον κ. Έιντε επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Καλή και εκτενή χαρακτηρίζει, εξάλλου, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, τη συνομιλία που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου για το Κυπριακό.

Σε σχετική ανάρτησή του, στο λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Έιντε έγραψε ότι είχε μια «καλή, εκτενή ανταλλαγή [απόψεων] για την Κύπρο με τον Υφυπουργό Φεριντούν Σινιρλίογλου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών».

A good, comprehensive exchange on #Cyprus w/ Undersecretary Feridun Sinirlioğlu of the Turkish Foreign Ministry. pic.twitter.com/eW1nMfSyHr

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) August 13, 2015

Στόχος των επαφών του Ειδικού Συμβούλου στην Άγκυρα, είναι να ακούσει ξεκάθαρα τις τουρκικές θέσεις επι σημαντικών θεμάτων όπως το περιουσιακό, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, και οι εγγυήσεις.

Όπως δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, ο κ. Έιντε θα επιστρέψει στην Κύπρο περί τα τέλη Αυγούστου προκειμένου να παρευρεθεί στην επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα