Εκδήλωση για ανήλικους λογοτέχνες από το Σπίτι της Κύπρου

Την κυπριακή παιδική λογοτεχνία θέλησαν να προάγουν, σε εκδήλωση που αφιερώθηκε στους συγγραφείς της την περασμένη Δευτέρα στο Σπίτι της Κύπρου και με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ολόκληρων χρόνων από την ίδρυση του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Το Σπίτι της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο

Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Ομάδας Ακτιβιστών Αναγνωστών του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Greek IBBY και ο Φρίξος Μιχαηλίδης, Γραμματέας του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία επαναφοράς της ανάγνωσης στη ζωή, κυρίως των παιδιών, η οποία έχει παραμεριστεί λόγω του διαδικτύου και της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, ενώ υπογράμμισε τον στόχο της ΙΒΒΥ Ελλάδας και της ΙΒΒΥ Κύπρου, που είναι η στενή συνεργασία, αφού εκπροσωπούν ένα έθνος και μια γλώσσα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Μιχαηλίδης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην παρουσία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε τόσο στις δράσεις του όσο και στους στόχους του, που είναι η συνένωση και συνεργασία όλων όσων μπορούν με κύρος να βοηθήσουν την προαγωγή, τη διάδοση και την κυκλοφορία του παιδικού βιβλίου, καθώς επίσης και η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των παιδιών για το καλό βιβλίο και τις καλές εκδόσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι βραβευμένοι κύπριοι συγγραφείς παιδικού και νεανικού βιβλίου, Άννα Κουππάνου, Άντρη Αντωνίου και Φρίξος Μιχαηλίδης, οι οποίοι παρουσίασαν το λογοτεχνικό τους έργο και στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, ως μικροί δημοσιογράφοι, να συνομιλήσουν μαζί τους και να τους θέσουν ερωτήματα που αφορούσαν στον τρόπο γραφής, την πηγή έμπνευσης, τους ήρωες των βιβλίων τους κ.ά.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα