Εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Κύπρου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες

Τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιόρτασαν οι Κύπριοι των Βρυξελλών την Παρασκευή, σε εκδήλωση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, με έκθεση φωτογραφιών του στελέχους της ΜΑΕΕ, Πανίκου Αναστασίου, από εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της ΜΑΕΕ από το 2004 μέχρι το 2024.

Την έκθεση, με τίτλο «2004, Μαζί ξεκινήσαμε! 2024 Μαζί συνεχίζουμε!» εγκαινίασε ο πρώην Επίτροπος της Κύπρου,

Μάρκος Κυπριανού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Χριστίνα Ράφτη, η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Σοφία Γραμματά, καθώς και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος επίσης διετέλεσε μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στις Βρυξέλλες την περίοδο 2008 - 2011.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός Κυπρίων που ζουν και εργάζονται στη ΜΑΕΕ, σε θεσμούς της ΕΕ αλλά και αλλού στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκε με κυπριακά τραγούδια.

Η φωτογραφική έκθεση συμπεριλάμβανε στιγμιότυπα από Συμβούλια της ΕΕ τα τελευταία 20 χρόνια, κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και εμφανίσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας των Κυπρίων των Βρυξελλών.

Ο κ. Αναστασίου ανέφερε πως ο τίτλος της εκδήλωσης είναι σημαντικός καθώς «όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια, όλοι μαζί, μαζί συνεχίζουμε και το παλιό βρίσκει το νέο, τα νέα παιδιά που έρχονται», και στην έμπνευση της έκθεσης, που ήταν οι φωτογραφίες με αδέλφια του που έχασε.

Ο κ. Κυπριανού στον χαιρετισμό του σημείωσε πως ο κ. Αναστασίου είναι ο άνθρωπος «που μας συνέδεε όλους μαζί με τις πρωτοβουλίες του και τις εκδηλώσεις του» και του οποίου οι φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν τα 20 χρόνια της ιστορίας των Κυπρίων στην ΕΕ...».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα