Εκπ.Οργανώσεις: Δεν αποκλείουν νέα κινητοποίηση και πρόσθετα μέτρα

Στον απόηχο της τεταμένης κατάστασης και της αναταραχής που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στον χώρο της Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις (ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ) συναντώνται σήμερα για συντονισμό και εξέταση των επόμενων βημάτων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού, μας ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν συγκεκριμένα ζητήματα, θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σε ερώτηση εάν προτίθενται να αποδεχτούν την πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για διάλογο,

μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει από πλευράς Υπουργείου διάθεση για διάλογο, δεν καθόρισαν ατζέντα, ενώ η σύνθεση της συνάντησης είναι λανθασμένη με την ένταξη των οργανωμένων γονέων. Τόνισε ότι εξυπηρετεί μόνο την επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης εάν τα δεδομένα μείνουν ως έχουν, ενώ θα εξεταστούν εναλλακτικά «καλοκαιρινά» μέτρα. Αυτά όμως θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνάντησης.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τις 24 Ιουλίου.

Τη στήριξή του στον Υπουργό Παιδείας, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα στον τομέα της Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η επικράτηση συνθηκών ομαλότητας για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Παιδείας, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, τυγχάνουν της στήριξής του.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δεν πρόκειται να εμπλακεί σε περαιτέρω δημόσιες ή κατά άλλο τρόπο δηλώσεις ή συζητήσεις για να περάσει μια περίοδος νηφαλιότητας, προβληματισμού, και εν συνεχεία θα αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα