Έκτακτη σύσκεψη ΠτΔ με την επιδημιολογική ομάδα αύριο στο Προεδρικό

Υπό τη σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, που χθες έφθασαν τα 104, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει στις 10.30 αύριο σύσκεψης με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των περιστατικών ακολουθεί ανοδική τάση και καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα

και 51 την Τετάρτη για να εκτοξευθούν την Πέμπτη σε τριψήφιο αριθμό, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμοδίων, την απόφαση και έκδοση σχετικού διατάγματος για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου βρίσκονται πέραν του ενός πρόσωπα σε δραματικές εκκλήσεις από τον Υπουργό Υγείας για να ακολουθήσει έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τις δημόσιες προειδοποιήσεις των ειδικών.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του σημειώνει, «απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου: Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και να φοράμε τη μάσκα μας προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας».

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση σημειώνει πως «ο αριθμός των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εφησυχασμός στην κοινότητα, που οδηγεί σε διασπορά του ιού. Η μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης από μερίδα πολιτών, αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από μέρος των επιχειρήσεων, προκαλεί μετάδοση του ιού στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, με ορατό τον κίνδυνο εκτροχιασμού».

Παράλληλα απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση προς όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις συστάσεις και τα πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης:

Κρατούμενος και νοσηλευτής θετικοί στον κορωνοϊό- Παρουσίαζαν συμπτώματα

Το «κόκκινο» τριήμερο της Κύπρου:Συνολικά 238 κρούσματα, εντείνεται η ανησυχία

Keywords
Τυχαία Θέματα