Εκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου

Μία μέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μεταβεί αμέσως στις Βρυξέλλες όπου, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup, με βασικό θέμα στην ατζέντα του την ελληνική οικονομική κρίση και το πρόγραμμα διευθέτησης του.

Την έκτακτη συνεδρίαση επιβεβαίωσε, πριν από λίγο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter,

ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup θα ξεκινήσει στις 18.30 (ώρα Κύπρου).Εξάλλου, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι χθες στο Eurogroup Working Group (EWG) δεν υπήρξε σύγκλιση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτό να συμβεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι κάτι που το οφείλουμε για το συμφέρον όλων και για την Ελλάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι αυτό.

Λύση μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την ερχόμενη Τετάρτη, θα ζητηθεί από τον Ελληνα υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη, να υπάρξει λύση μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, στις 16 Φεβρουαρίου.

Κατά πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ενδέχεται να συνταξιδέψει στις Βρυξέλλες με τον κ., Βαρουφάκη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 του μηνός, άτυπη συνάντηση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ., με πρώτο θέμα στην ατζέντα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά και τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Αλλά θα είναι και η πρώτη φορά που ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί κατά πρόσωπο με όλους του ηγέτες της ΕΕ, και στις συζητήσεις που συνήθως γίνονται στο περιθώριο της βασικής συνεδρίας, θα έχει την ευκαιρία να θέσει και τις ελληνικές θέσεις για την οικονομία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα