Έκθεση έργων NFT από Σέργη Χατζηαδάμου: Reconstructing Our Common Values

Έκθεση με τίτλο «Reconstructing Our Common Values» παρουσιάζει ο καλλιτέχνης Σέργης Χατζηαδάμος  στο Ab gallery - Γεροσκήπο στην  Πάφος (Αγαπήνωρος,8310)  Η έκθεση θα διαθέσιμη στο κοινό από 30/4/2022 μέχρι 1/5/2022 .

Για πρώτη φορά όλα τα έργα θα διατίθενται και ως NFTs διαμέσου οθόνης. Την έκθεσης θα παρουσιάσει ο κύριος Μιμής Σοφοκλέους, επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού. 

Τα θέματα  απεικονίζουν στιγμές που παρατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και που παλεύουν με την

κοινωνική αδικία και πώς αυτή επηρεάζει τον ατομικισμό.

Τα ορεινά τοπία είναι τα νέα στοιχεία που εισάγονται στις σουρεαλιστικές συνθέσεις μου. Φαίνεται να εξισορροπούν τη στιγμή της έμπνευσης και αποκαλύπτουν ευχάριστα μια πραγματικότητα στο κοινό.

Η μετατροπή των πρωτότυπων σχεδίων σε ψηφιακά έργα είναι σαν να ολοκληρώνεις έναν πίνακα δύο φορές.

Ζούμε στην πιο προηγμένη τεχνολογικά εποχή στην ιστορία. Με την αυξανόμενη άνοδο μιας μυριάδας τεχνολογικών αναβαθμίσεων, αλλαγών και εφευρέσεων, είναι ασφαλές να πούμε ότι σχεδόν κάθε κλάδος εξελίσσεται γρήγορα. Η βιομηχανία της τέχνης έχει μετατραπεί, μέσω της τεχνολογίας, σχεδόν σε ένα νέο πεδίο, δημιουργώντας νέες δυνατότητες και φέρνοντας στο προσκήνιο διαστάσεις που προηγουμένως δεν μπορούσαν να είχαν εκτεθεί ή φανταστεί.

Το NFT είναι η τεχνολογία που επιτρέπει την ψηφιακή τέχνη, και όχι μόνο, να αγοράζεται και να πωλείται μέσω ενός αποκεντρωμένου blockchain. Προσφέρει επίσης στον ιδιοκτήτη του NFT τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας και ταυτόχρονα κατοχυρώνει όλα τα πνευματικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες.

Για πρώτη φορά, η φυσική μου έκθεση θα είναι επίσης διαθέσιμη ψηφιακά χρησιμοποιώντας NFT.

Κάθε έργο τέχνης που εκτίθεται διατίθεται και σε NFT.

Τα έργα τέχνης είναι επίσης τυπωμένα σε ανοξείδωτο χαρτί Fine Art 310gsm. Μόνο δύο είναι διαθέσιμα για κάθε πίνακα.

Βιογραφικό Σέργη 

Ο Σέργης γεννήθηκε το 1975 στη Νότια Αφρική και μεγάλωσε στο Κτήμα Πάφου. Γιος του διακεκριμένου καλλιτέχνη Άντη Χατζηαδάμου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους γνωστότερους καλλιτέχνες της Πάφου, τον Κώστα Οικονόμου, τον Γιώργο Κοτσώνη, τον Ανδρέα Χαραλαμπίδη, την Κλάρα Ζαχαράκη, τον Χρήστο Φουκαρά, τον Ανδρέα Μακαρίου, τον Στας Παράσχο, να συζητά μαζί τους και να επηρεάζεται από αυτούς. Μαθητής κάθισε σε μαθήματα τέχνης κοντά στον Ρήνο Στεφανή, την Σούζαν Βάργκας, την Μάριαμ Σουχάνοβα Φουκαρά και Γιώτα Ιωαννίδου. Σε αυτόν τον οικείο κύκλο συνειδητοποίησε το τοπικό εικαστικό λεξιλόγιο, τη ροπή προς τα πράγματα και το ανεξίτηλο φως της Πάφου. Μετά το 1997 έκανε σπουδές σε διάφορα Εργαστήρια και Σχολές Τέχνης των Αθηνών καταλήγοντας στην εικαστική τεχνολογία στην ψηφιακή τέχνη και στο graphic design.

Keywords
Τυχαία Θέματα