Ελεύθερος ο αρχιδολοφόνος της τουρκικής ΜΙΤ με αφορμή τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης  για ια ‘πρόωρη αποφυλάκιση’ κρατουμένων στις φυλακές στο πλαίσιο της αποσυμφώρησης εξαιτίας του φόβου διάδωσης του κορωνοϊού.  Όσοι έχουν φυλακιστεί με δήθεν κατηγορίες για «τρομοκρατία», όπως δημοσιογράφοι αι συγγραφείες  δεν συμπεριλαμβάνονται.

 Μετά από έξι μέρες συζητήσεων, το «ποινικό πακέτο» που ετοιμάστηκε από τα συγκυβερνώντα κόμματα της Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP) και της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) εγκρίθηκε στην ολομέλεια της  Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σε παρουσία 330 βουλευτών, με 279 ψήφους

υπέρ και 51 εναντίον.

Σύμφωνα με τούρκους δημοσιογράφους ένας από τους αποφυλακισθέντες είναι και ο  Alaattin Çakıcı, πρώην μέλος της υπερ-εθνικιστικής  μέλος της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων  και ένας από τους κορυφαίους μαφιόζους του υπόκοσμου και αρχιδολοφόνος της ΜΙΤ

Ο Cakici εξετέλεσε πολλά συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών  τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό.

Ο Çakıcı δολοφόνησε τον  Cavit Çağlar, έναν πλούσιο επιχειρηματία από την Προύσα και έναν υψηλού επιπέδου πολιτικό και υπουργό της κυβέρνησης, και τον Mehmet Üstünkaya, πρώην πρόεδρο  της Beşiktaş JK, σε σχέση με τα περιστατικά γνωστά ως το «σκάνδαλο της Türkbank».

Ο ίδιος είχε στενούς δεσμούς με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον πρόεδρο του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος MHP  των Γκρίζων Λύκων που τον επισκέφθηκε μάλιστα στη φυλακή και ο οποίος το 2018 απαίτησε μια γενική αμνηστία για ορισμένους κρατούμενους,  συμπεριλαμβανομένου του Cakici. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε τότε από την κυβέρνηση.

Ο τούρκος αρχιδολοφόνος συνελήφθη  συνελλήφθει αρκετές φορές, στην Γαλλία  το 1998 και στην Αυστία το  2004. Ακολούθως εκδόθηκε στις Τουρκικές αρχές όπου παρέμενε φυλακισμένος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Tekirdag.

H είδηση της αποφυλάκισής του έχει γίνει κύρια ειδηση στ Τουρκικά και Τ/κ ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι  με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ανέδειξε το ζήτημα των αποφυλακίσεων στην Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα