ΕΛΚ: Με στόχο εκατ. νέες θέσεις εργασίας

Το κείμενο προσυπογράφηκε από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για Πρόεδρο της Κομισιόν Βαλφερντ Βέμπερ και τον Κύπριο ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου.

Ακολουθεί αυτούσιο:

Ας ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο με τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας

Μαζί, επιτύχαμε σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη: τα τελευταία χρόνια, η οικονομική ανάκαμψη άγγιξε εκατομμύρια οικογένειες και η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Ωστόσο, πάρα πολλοί Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αγωνίζονται για να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης. Η νεολαία μας επηρεάζεται περισσότερο. Η συνέχιση

αυτής της πρακτικής είναι απαράδεκτη: η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει το ταλέντο και το μέλλον της.

Για αυτό ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τα προσεχή έτη. Όλοι οι Ευρωπαίοι αξίζουν μια ευκαιρία, ειδικά η νεολαία μας. Για το σκοπό αυτό, η αναδιανομή του πλούτου δεν αρκεί. Δεν θα χρηματοδοτήσουμε την ανεργία, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την Ευρώπη, επενδύοντας στην ευρωπαϊκή προοπτική μέσω μιας στρατηγικής που βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: το εμπόριο, τις υποδομές, την καινοτομία και την κοινωνική οικονομία της αγοράς.

Ο καθένας πρέπει να επωφεληθεί από το άνοιγμά μας στον κόσμο: το εμπόριο ήδη εξασφαλίζει 36 περίπου εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας ανοίγοντας τις αγορές μας σε νέες ευκαιρίες της παγκόσμιας εμπορικής ατζέντας. Ταυτόχρονα, πρέπει να προστατεύσουμε τα πρότυπά μας, εμποδίζοντας αθέμιτες πρακτικές που υπονομεύουν τους εργαζομένους και τις αξίες μας: ζητούμε αυστηρότερους κανόνες κοινωνικού ντάμπινγκ και απαγόρευση της παιδικής εργασίας σε κάθε εμπορική συμφωνία με τρίτες χώρες.

Κάθε περιοχή πρέπει να έχει την ευκαιρία: η ευρωπαϊκή προοπτική χρειάζεται ένα ισχυρό δίκτυο μεταξύ των περιφερειών. Πιστεύουμε ότι η καλή διασύνδεση και η κινητικότητα ανάμεσα σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την απασχόληση. Ο τομέας των μεταφορών από μόνος του, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για 20 περίπου εκατομμύρια ανθρώπους: η σύνδεση δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ολοκληρώσουμε τις οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες του μέλλοντος επενδύοντας στις τελευταίες ψηφιακές υποδομές: εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας διαδίχτυα και σε κορυφαίους υπερυπολογιστές παγκοσμίως σε όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Ο καθένας πρέπει να επωφεληθεί από τη δύναμη της καινοτομίας: πάνω από 830.000 καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups) δραστηριοποιούνται στους κύριους ευρωπαϊκούς κόμβους που απασχολούν περίπου 5 εκατομμύρια άτομα. Η καινοτομία είναι στο DNA της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το επόμενο ψηφιακό κύμα και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τη βιοϊατρική, τα μεγάλα δεδομένα και την μηχανική κινητικότητα. Θέλουμε να θέσουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της καινοτομίας. Πιστεύουμε ότι με τη συγκέντρωση των πόρων μας σε φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα, όχι μόνο θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας αλλά και θα κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων: μπορούμε να δημιουργήσουμε έξυπνα σπίτια για τους ηλικιωμένους και να βρούμε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο καθένας πρέπει να συμβάλει: οι αγορές είναι αναγκαίες αλλά πιστεύουμε επίσης στην κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων. Επειδή η δημιουργία ευκαιριών για όλους είναι και θέμα δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, για να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας, καλούμε για ένα νέο "τέλος εισόδου στην ψηφιακή αγορά" προς τους τεχνολογικούς κολοσσούς, με σκοπό τη χρηματοδότηση των επενδύσεων μας και για να εξασφαλιστεί ότι όσοι επωφελούνται από την οικονομία μας θα πρέπει να συμβάλλουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Αυτή είναι η φιλόδοξη στρατηγική μας για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας. Η Ομάδα του ΕΛΚ είναι έτοιμη να εγκαινιάσει ένα νέο, δίκαιο και ευημερές κεφάλαιο για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα