Ελλάδα: Άδειαζαν σπίτια και «ξέπλεναν» τα κλεμμένα με κρυπτονομίσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο φόβος και ο τρόμος στα βόρεια προάστια είχε γίνει σπείρα διαρρηκτών που κατάφερναν να απενεργοποιήσουν συναγερμούς και τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας και να εισβάλλουν σε πολυτελείς μονοκατοικίες στα βόρεια προάστια.

Στα βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece αποτυπώνεται η δράση της συμμορίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αρχές «...προτού εισέλθουν στις οικίες, οι δράστες χτυπούσαν επανειλημμένα

τα κουδούνια αυτών και όταν αντιλαμβάνονταν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν, πραγμάτωναν τις έκνομες ενέργειές τους.

Επιπρόσθετα, στο στάδιο της κατόπτευσης εφόσον διαπίστωναν ότι υπήρχε τοποθετημένο σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, προέβαιναν στην αποκόλληση - καταστροφή ή την στρέβλωση των εγκαταστάσεων των συστημάτων ασφαλείας.

Απώτερος σκοπός των ενεργειών τους ήταν να μην ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και μετέπειτα οι Αστυνομικές Αρχές, αλλά και να μην καταγραφούν οι κινήσεις και τα χαρακτηριστικά τους, όσο διαρκεί η αξιόποινη πράξη τους».

Οι επτά συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ίδια ή παρόμοια αδικήματα, ενώ χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά αυτοκίνητα για να πηγαίνουν στα σπίτια στα οποία εισέβαλλαν και να αποχωρούν μετά αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Πηγή: cnn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα