Ελλάδα: Πρωτιά για τη διαχείριση απορριμμάτων

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Κοζάνη, η ολοκλήρωση της οποίας, τοποθετείται χρονικά στις 30 Ιουνίου 2017.

Η Δυτική Μακεδονία, στο τέλος της δεκαετίας του 1990, ήταν η πρώτη περιφέρεια της χώρας που έκλεισε τις 207 ανεξέλεγκτες χωματερές και λειτούργησε τον περιφερειακό ΧΥΤΑ και θα είναι η πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας,

που με πλήρη λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων θα πετύχει τον στόχο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που προβλέπει την επεξεργασία του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των απορριμμάτων σε ποσοστό 65% έως το 2019, εξήγησε ο διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ κ. Δημοσθένης Μαυρίδης.

Στον Δήμο Κοζάνης και τον Δήμο Βοΐου έχει ήδη ξεκινήσει η πιλοτική διαχείριση, με την προδιαλογή των βιοαποβλήτων και έχουν μοιραστεί οι καφέ κάδοι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις εστίασης.

Έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι μελέτες για Πράσινα Σημεία και τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησης, ενώ έχουν γίνει και οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τη μορφή που θα έχουν τα Πράσινα Σημεία, που θα βρίσκονται σε περιφερειακά σημεία των πόλεων, όπου οι δημότες θα παραδίδουν υλικά προς επαναχρησιμοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα