Ελλάδα&διακοπές: Πότε ανοίγουν ξενοδοχεία/καταλύματα – Τα κίνητρα για Κύπριους

Σε τέσσερα στάδια θα γίνει η άρση των περιορισμών στην Ελλάδα, όπως στην Κύπρο. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Δευτέρας τα στάδια στα οποία θα γίνει η άρση των περιορισμών.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα κατά την διάρκεια πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Πέτσα στην Ελλάδα

θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα: Πότε ανοίγει τι και πώς αλλάζει η καθημερινότητα

Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο».

Πέτσας: Με αυτή τη σειρά θα ανοίξουν μαγαζιά, σχολεία, εκκλησίες (Βίντεο)

Εν συνεχεία, «θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά δωδεκάμηνης διάρκειας και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου».

Τα κίνητρα για Κύπριους από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου και Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ελληνικό Σύνδεσμο πάντως, προωθούν σχετικά πακέτα για τις καλοκαιρινές διακοπές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Στο SigmaLive μίλησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου ο οποίος ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία κατατέθηκαν χρήσιμες απόψεις για την επόμενη μέρα. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου αλλά και να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Οι δυο εξέφρασαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και υποβολή κοινής πρότασης προς τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα των δύο χωρών, για δημιουργία ενός Νέου Τουριστικού Δόγματος μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας με σκοπό την θεώρηση των χωρών αυτών ως ενός ενιαίου εσωτερικού χώρου.

Όπως εξήγησε ο κ.Σταματάρης, πρόκειται για πακέτα τα οποία θα δημιουργηθούν για Κύπριους και Ελλαδίτες στα οποία θα υπάρχει η φιλοσοφία της εξοικονόμησης προς όφελος του ταξιδιώτη.

Η φιλοσοφία των πακέτων γίνεται με σκοπό να εξυπηρετηθεί ολόκληρη η βιομηχανία του τουρισμού, που περιλαμβάνει δεκάδες υπηρεσίες όπως αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικούς πράκτορες, εστιάτορες, ξενοδόχους, μουσεία και όχι μόνο. Ξεκαθαρίζεται ότι οι καλύτερες τιμές αφορούν μόνο πακέτα κι όχι μεμονωμένα αεροπορικά εισιτήρια ή και κρατήσεις ξενοδοχείων.

Όπως τόνισε ο κύριος Βασίλης Σταματάρης, οι δυο Σύνδεσμοι είναι στην ίδια σελίδα και ο όλος σχεδιασμός γίνεται στην βάση του ότι οι δυο χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του ιού.

Γάμοι στην Κύπρο και κορωνοϊός: Τι αλλάζει και οι νέοι τύποι γάμων
Keywords
Τυχαία Θέματα