Ελλάδα/«Ελευθερία»: Εμβολιάζονται οι 30αρηδες – 2η δόση σε τόπο διακοπών

«Φόρτσαρε» η Ελλάδα το εμβολιαστικό πρόγραμμα αφού έπιασαν σειρά πλέον οι 30αρηδες. Όπως μεταδίδουν ελλαδικά Μέσα η πύλη εμβολιασμών άνοιξε νωρίτερα από το προβλεπόμενο για τους 30-39 και ήδη αρκετοί έχουν λάβει ήδη μήνυμα sms.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που στέλνονταν μέχρι σήμερα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος

είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Σύσταση οι έγκυες να αποφεύγουν AstraZeneca και Johnson&Johnson

Η ομάδα πληθυσμού που πιάνει σειρά στην Ελλάδα είναι οι  40-44 για τους οποίους η πύλη ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη. Και αυτή η ομάδα όπως και η πιο πάνω θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Θα εξεταστεί δυνατότητα για 2η δόση σε τόπο διακοπών

Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει οδηγό τους νέους στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Για να είναι γρηγορότερη και ασφαλέστερη αυτή η επιστροφή πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι που κινούν την αγορά είπε ο κ.Κωτσιόπουλος, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Παράλληλα, είπε πως ενόψει καλοκαιριού θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει η δεύτερη δόση σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει στον τόπο διακοπών η δεύτερη δόση του εμβολίου είπε πως είναι κάτι που σίγουρα θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Ο ίδιος εκτίμησε πως το καλοκαίρι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών και επανέλαβε πως είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση.

Με πληροφορίες από protothema.gr/ert.gr 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα