Ελλάδα,Ιταλία και Τουρκία οι εκδρομές μαθητών-Ζητούν παράταση οι γονείς

Αρκετές είναι οι προγραμματισμένες εκδρομές μαθητών στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαιδευτικών εκδρομών και σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από μαθητές τις Α΄τάξης Λυκείου και Τεχνικών Σχολών.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπο Διονυσίου, οι εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί αφορούν την Ελλάδα(Αθήνα και Θεσσαλονίκη), την Κωνσταντινούπολη και την Ιταλία.

Οι γονείς των παιδιών εξέφρασαν προς την Συνομοσπονδία ανησυχία έπειτα της έξαρσης του κορωνοιού στην Ευρώπη.

Μάλιστα, οι γονείς των

παιδιών που έδειξαν ενδιαφέρον ήδη πλήρωσαν την πρώτη δόση για το εκπαιδευτικό ταξίδι, ενώ τις επόμενες ημέρες καλούνται να πληρώσουν στις Διευθύνσεις των σχολείων τη δεύτερη δόση.

«Είναι μεγάλο το ποσό και οι γονείς ανησυχούν, εάν πρέπει να προχωρήσουν τις διαδικασίες πληρωμής του ταξιδιού μετά και από την επιστροφή των δώδεκα μαθητών από την Ιταλία», είπε ο κος Διονυσίου.

Αυτό που ζητούν οι γονείς, είναι να υπάρξει παράταση της πληρωμής της δεύτερης δόσης με σκοπό να δουν την εξέλιξη των γεγονότων για το νέο κινεζικό ιό.

«Αναμένουμε ενημέρωση και κατανόηση από το Υπουργείο Παιδεία, σχετικά με την παράταση», ανέφερε τέλος ο κος Διονυσίου.

Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα έφθασε στην Κύπρο η ομάδα μαθητών που βρισκόταν στο Μιλάνο για εκπαιδευτική εκδρομή.Η επιστροφή τους θεωρήθηκε επιτακτική ανάγκη λόγω των κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην χώρα,

Keywords
Τυχαία Θέματα