Εμιράτα: Να βρεθούν εναλλακτικοί ενεργειακοί δρόμοι σε συνεργασία με Ελλάδα

O υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μίλησε στα «ΝΕΑ» και υπογράμμισε τη δυναμική που έχει η συνεργασία των δύο χωρών με στόχο οι οικονομικοί δεσμοί να φτάσουν σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο.

Η επιλογή, τα ΗΑΕ να είναι η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ για το 2022 έχει στόχο να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των επενδύσεων, των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, που θέλουν περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας τους. Με στόχο οι οικονομικοί

δεσμοί να φτάσουν σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο και να ισορροπούν με τις πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις Αθήνας και Αμπου Ντάμπι.

Ο Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα, έστω και αν κάποιες χώρες δεν την αισθάνονται τόσο έντονα, σημειώνοντας τον ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν τα ΗΑΕ, για να τονίσει ότι είναι σημαντικό να βρεθούν εναλλακτικοί ενεργειακοί δρόμοι, αλλά και να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον όπως υπογράμμισε, αλλά είναι αναγκαίο να βρεθούν τρόποι να «διαχειριστούμε τις δυσκολίες. Αυτή η κρίση είναι χειρότερη από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας. Τώρα μιλάμε για μία ενεργειακή κρίση, η οποία μας επηρεάζει όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Energypress.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα