Ενάντια στο Nord Stream 2 ο Τραμπ, αντιδρούν οι Γερμανοί

Την αντίθεσή του στον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2 εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πριν από τη συνάντησή του με τους ηγέτες κρατών της Βαλτικής. Ο ίδιος τόνισε ότι «η Γερμανία συνδέεται με έναν αγωγό με τη Ρωσία, όπου θα πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια για ενέργεια από τη Ρωσία. Και εγώ λέω 'τι γίνεται εδώ πέρα;' Πώς μπορεί να πληρώνει η Γερμανία τεράστια ποσά στη Ρωσία

όταν συνδεθεί με τον αγωγό; Δεν είναι σωστό αυτό».

Σημειώνεται ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Δανία, η Πολωνία και η Λιθουανία, τάσσονται ενάντια στον αγωγό, καθώς εκτιμούν ότι θα εντείνει την εξάρτηση της Ε.Ε. από το ρωσικό αέριο.

«Αυτά είναι fake news», ήταν η πρώτη αντίδραση των Γερμανών και συγκεκριμένα του Joachim Pfeiffer, βουλευτή του Κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Μέρκελ. "Συγκρίνει τα μήλα και τα πορτοκάλια".

Οι βουλευτές του συνασπισμού της Μέρκελ επιχείρησαν να γελοιοποιήσουν τα σχόλια του Τραμπ, λέγοντας ότι ο πρόεδρος πρέπει να αναζητά τρόπους για την προώθηση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον σχιστόλιθο.

"Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να επιβάλει τιμολογιακούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο στην Ευρώπη, αναφλέγει το επόμενο στάδιο κλιμάκωσης για να διασφαλίσει τα εθνικά εξαγωγικά του συμφέροντα", δήλωσε ο Timon Gremmels, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. «Το κίνητρο του Tραμπ είναι τόσο απλό όσο είναι προφανές".

Πηγή: Energypress.gr, Bloomberg

Keywords
Τυχαία Θέματα