Ένας 17χρονος... λύτρωσε την Γιούβε (video)

Χάρη σε γκολ του 17χρονου Μόισε Κιν στις καθυστερήσεις, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους επικράτησε με 1-2 της Μπολόνια στο τελευταίο της παιχνίδι στην Ιταλία για φέτος. Ολοκλήρωσε με νίκη την μυθική της χρονιά η Αταλάντα.

Ήταν, πριν την έναρξή του, ένα από τα πιο... αδιάφορα ματς στην ιστορία της αδιαφορίας: η μεν γηπεδούχος είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή της στην Serie A, η δε φιλοξενούμενη ήταν και «επίσημα» πρωταθλήτρια. Όμως, ακόμα και στο ακροτελεύτιο

φετινό παιχνίδι της εντός των τειχών, η Γιουβέντους βρήκε τρόπο να γράψει ιστορία.

Μετά το παντελώς διαδικαστικό πρώτο ημίχρονο, ο Τάιντερ άνοιξε το σκορ για την Μπολόνια κάνοντας το 1-0 στο 52΄, για να έρθει ο Ντιμπάλα και να ισοφαρίσει στο 70΄ σε 1-1. Στις καθυστερήσεις, με την ισοπαλία να μοιάζει αναπόφευκτη, ο 17χρονος Κιν που είχε περάσει σαν αλλαγή, με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2 κι έγινε, έτσι, ο πρώτος παίκτης που έχει γεννηθεί τον 21ο αιώνα που σκοράρει σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Κάπως έτσι, η Γιούβε έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και, πλέον, πηγαίνει για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ρεάλ του Κάρντιφ,μ προκειμένου να πάρει το μεγαλύτερο τρόπαιο της σεζόν.

Αυτό με τα μεγάλα αυτιά: το τρόπαιο του Champions League...

Болонья - Ювентус 1:2. Обзор матча. Италия. Серия А 2016/17. 38 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Keywords
Τυχαία Θέματα