Ένας χρόνος από την αεροπορική τραγωδία με τη Σαπεκοένσε

Συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την ομάδα Σαπεκοένσε της Βραζιλίας στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana. Από τα 77 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο, τα 71 έχασαν τη ζωή τους και ένας εκ των επιζώντων και μέλος της ομάδας, ο Άλαν Ρουσέλ, μίλησε στην πορτογαλική εφημερίδα O Jogo.


Αρχικά, είπε πως η ευχαρίστηση του να παίζει ποδόσφαιρο τώρα είναι διπλή, για να τιμήσει τους συναθλητές του που έχασαν τη ζωή τους και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της ομάδας.

«Όταν έφυγα από το νοσοκομείο, αποφάσισα ότι

πρέπει να τιμήσω τους ανθρώπους που μας άφησαν, αλλά και τις οικογένειές τους. Έχω δουλέψει πολύ, με επιθυμία, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα. Η ανοικοδόμηση του συλλόγου ήταν εντυπωσιακή, χωρίς αμφιβολία», είπε και πρόσθεσε πως έχουν πετύχει τους στόχους τους.

Στη συνέχεια, ο επιζών της αεροπορικής τραγωδίας μίλησε για την αποστολή του, λέγοντας πως ο Θεός τον άφησε στον κόσμο για κάποιο σκοπό. «Ποτέ δεν αμφισβητώ τις αποφάσεις του Θεού και ποτέ δεν συζητώ τους λόγους που οδήγησαν σε ό,τι συνέβη. Αυτό που κάνω, είναι να μετατρέψω το "γιατί" σε "τι". Ο Θεός δεν με άφησε εδώ για να βρεθώ σε μια γωνιά και να κλαίω γιατί έχασα συντρόφους, φίλους και αγαπημένους. Με άφησε εδώ για να αντιμετωπίσω τη ζωή μπροστά και να είμαι ένα παράδειγμα για όλους», είπε.

Ο Ρουσέλ σημείωσε πως ευχαριστεί τον Θεό για όλα όσα έκανε στη ζωή του, για το θαύμα που τού έδωσε να ζήσει. «Ξέρω ότι πλέον έχω μεγαλύτερες ευθύνες.

Ο Θεός με άφησε στη γη για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, για κάποιο θεϊκό σκοπό. Γι’ αυτόν και για όλους όσους έφυγαν, προσπαθώ πάντα να είμαι καλό παράδειγμα.

Θέλω να δείξω ότι είμαι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται πολύ για τη ζωή, και αυτό κάνω κάθε μέρα. Ευτυχώς, νομίζω ότι τα καταφέρνω. Μπορώ επίσης να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους, ειδικά με την επιμονή μου και τη σκληρή δουλειά μου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα