Ενδιάμεσος: Πρόταση Σιζόπουλου για συνάντηση σε γραφεία ΕΔΕΚ

Σε επιστολή προς τον ενδιάμεσο χώρο προχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε απάντηση προηγούμενη επιστολής που είχε αποστείλει την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Στην επιστολή του ο κ. Σιζόπουλος προτείνει όπως η κοινή συνάντηση των 5 κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, για συζήτηση των πολιτικών πτυχών πάνω στις οποίες θα βασιστεί μια ενδεχόμενη συνεργασία των 5 για τις προεδρικές εκλογές 2018,

πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της ΕΔΕΚ, είτε στις 18 είτε στις 19 Απριλίου.

Στόχος της ενδεχόμενης αυτής συνάντησης, είναι να καταλήξουν τα κόμματα στην πολιτική βάση, αλλά να επιχειρήσουν σύνταξη της πολυσυζητημένης πολιτικής κοινής διακήρυξης που θα διέπει την συνεργασία τους, ενόψει Προεδρικών.

Το λεκτικό της επιστολής:

"Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, αφού μελέτησε τόσο την επιστολή του Κινήματος Οικολόγων με ημερομηνία 5/4,όσο και τα όσα έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα, σε σχέση με την προσπάθεια ολοκλήρωσης της συνεργασίας των κομμάτων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Στη βάση αυτή, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διερεύνηση των προθέσεων των κομμάτων, για κατάληξη σε συνεργασία το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε κοινή διακήρυξη, στα κριτήρια, τη μεθοδολογία και την επιλογή κοινού υποψηφίου. Προσκαλεί λοιπόν τα κόμματα σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ, είτε στις 18/4 είτε στις 19/4".

Το Sigmalive σε προηγούμενο άρθρο είχε τονίσει ότι οι όποιες εξελίξεις υπάρξουν σε σχέση με τη συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές, θα προκύψει μετά το Πάσχα, πληροφορία που μετά και από αυτή την εξέλιξη δικαιώνεται.

Μέχρι στιγμής θετικά απάντησαν ΔΗΚΟ και Οικολόγοι. Ενώ θετικά αναμένεται να απαντήσουν Συμμαχία Πολιτών και Αλληλεγγύη.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Περδίκης, στη δική του επιστολή προς τον ενδιάμεσο, ζητούσε συνάντηση για σύνταξη της κοινής διακήρυξης και επεσήμανε ότι υπάρχει βάση για συνεργασία η οποία δεν είναι άλλη από την κοινή διακήρυξη του 2012, την οποία είχε συντάξει τότε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα