Ένοχοι οι δυο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Πάφο

Ένοχοι στις 2 από τις 3 κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κρίθηκαν από το κακουργιοδικείο Πάφου για τον ξυλοδαρμό πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλεως Χρυσοχού, οι δύο αστυνομικοί.

Ένοχοι κρίθηκαν στις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Κατηγορίες που προβλέπει η κάθε μια ποινή φυλάκισης μέχρι και 7 χρόνων. Αθώοι κρίθηκαν στην κατηγορία για πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

H απόφαση για τους 2 αστυνομικούς

Ένοχοι στις

κατηγορίες:

-Πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης -Σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης

Αθώοι στην κατηγορία: -Πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

Απόφαση κακουργιοδικείου Πάφου

Δεν εντοπίζονται στοιχεία ή μαρτυρία που θα επέτρεπαν τη διαπίστωση ειδικής πρόθεσης (specificintent) εκ μέρους των κατηγορουμένων, να προκαλέσουν στο παραπονούμενο κατά το χρόνο που ενεργούσαν, με τον τρόπο που έχει γίνει αποδεκτός από το Δικαστήριο, βαριές σωματικές βλάβες, ως τους αποδίδεται με την πρώτη κατηγορία.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου του 2014. Η ακρόαση της υπόθεσης άρχισε στις 30 Νοεμβρίου του 2015.Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας προβλήθηκε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχού όπου καταγράφτηκαν οι σκηνές του επεισοδίου.

Οι δύο αστυνομικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 20 Μάϊου, οπότε το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα