Ενώπιον Πειθαρχικού ο Μαππουρίδης- Ασχολείτο με αγοραπωλησίες στα κατεχόμενα

Τον Σεπτέμβρη λοιπόν θα οδηγηθεί ενώπιον του πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου η υπόθεση της εταιρείας Innoinspira και η εμπλοκή σε αυτήν του Ρίκκου Μαππουρίδη δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ.

 Υπενθυμίζουμε, ότι όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα του ΣΙΓΜΑ και του συνάδελφου Προκόπη Θουκιδίδη, η εταιρεία δεν είναι αδειοδοτημένη από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και οι δραστηριότητες της, δεν εποπτεύονται.

 Διευθυντής της

εταιρείας είναι ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Berk Gokhan και ως γραμματέας της εμφανιζόταν ο δικηγόρος Ρίκκος Μαπουρίδης,  που στην ιστοσελίδα της εταιρείας εμφανιζόταν και ως συνεταίρος.

Η εταιρεία μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΙΓΜΑ, διατηρούσε γραφεία στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο γραφεία, ενώ διαφήμιζε ότι παρείχε νομικές συμβουλές σε θέματα εμπορικού και εταιρικού Δικαίου, κτηματομεσιτικά και ότι βοηθούσε επίσης πελάτες να βρουν ακίνητα σε όλη την Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τον Ρίκκο Μαππουρίδη περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων τα εξής:

1) Ενώ ήταν γραμματέας της εταιρείας, η εταιρεία διαφήμιζε ότι παρέχει νομικές υπηρεσίες χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο των δικηγορικών εταιρειών.

2) Ενώ ήταν γραμματέας της εταιρείας, παρουσιαζόταν και ως συνέταιρος της, σε ιστοσελίδα της, την ώρα που η εταιρεία διαφήμιζε ότι παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την απόκτηση ακίνητης περιουσίας σε όλη την επικράτεια της Κύπρου συμπεριλαμβανομένων των κατεχομένων.

Οι μεγαλύτερες ποινές που προνοεί ο πειθαρχικός κώδικας για τέτοιου είδους αδικήματα είναι πρόστιμα μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ μέχρι και στέρηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Επίσης, κατά την έρευνα εντοπίστηκαν άλλες δύο εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών που δεν κατέχουν τις απαιτούμενες άδειες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Ρίκκος Μαππουρίδης.

Αυτές οι δύο εταιρείες φαίνεται να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της  Αστυνομία και της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς, η οποία αναφέρει ότι ενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και δημοσιεύει τις αποφάσεις της.

Όσον αφορά πάντως την υπόθεση της Innoinspira, o Ρίκκος Μαππουρίδης είχε δηλώσεις στο ΣΙΓΜΑ, έκπληκτος που εμφανίζεται συνέταιρος στην ιστοσελίδα της και  παρέπεμψε στον Τουρκοκύπριο δικηγόρο. Ο Gokhan δε, υποστήριξε ότι ο κ.Μαππουρίδης δεν εμπλέκεται στις δραστηριότητες της εταιρείας του.

Διαβάστε επίσης: Gokhan και Μαππουρίδης πίσω από εταιρεία με γραφεία στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενώπιον Πειθαρχικού, Μαππουρίδης#45 Ασχολείτο,enopion peitharchikou, mappouridis#45 ascholeito