Ένταση μετά τον απολογισμό Χαμπιαούρη - Ξέσπασε διευ/ντης σχολείου

Ένταση προκλήθηκε κατά τη  διάρκεια της ανοικτής συζήτησης με τους Διευθυντές όλων τρων βαθμίδων εκπαίδευσης, μετά την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Παιδείας από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Χαμπιαούρη, νωρίς σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, στη Λευκωσία.

Ανάμεσα σε σειρά τοποθετήσεων και παράθεση ερωτήσεων, προς τον υπουργό Παιδείας, διευθυντής σχολικής μονάδας της ορεινής Λευκωσίας κατά την τοποθέτησή του είπε, «στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι σε διευθυντική θέση, πρώτη φορά με την μεταγραφή μου στο συγκεκριμένο

σχολείο είχα να κάνω με παιδιά πού ήρθαν από την Στ΄ τάξη του Δημοτικού, έπαθα σοκ. Τα παιδιά, δεν ξέρουν να διαβάζουν, δεν ξέρουν να γράφουν, ούτε γνωρίζουν αριθμητική».

«Πρέπει να δώσετε σημασία στις βασικές λειτουργίες του παιδιού. Δεν μπορεί να έρχεται ένα παιδί στο Γυμνάσιο και να είναι ανορθόγραφο, να μην ξέρει ορθογραφία και να σας επισημάνω ότι έχει γίνει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης πριν δέκα χρόνια περίπου, όπου κατέληξε πως από τον καιρό που σταμάτησε να ελέγχεται η ορθογραφία και η καλλιγραφία αυξήθηκε το ποσοστό δυσλεξίας στους μαθητές».

Με το διευθυντή να προκαλεί την αντίδραση των παρευρισκόμενων με την εξής τοποθέτηση: «Στο άλλο που θα ήθελα να αναφερθώ είναι ότι, όταν υπάρχουν περισσεύματα τα δίνεται στην Ειδική Εκπαίδευση, γιατί όχι και στα προικισμένα παιδιά; Τι χρήματα έχετε δώσει στα παιδιά τα οποία είναι προικισμένα. Δεν είναι τα παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης, είναι 45 εκατομμύρια που δίνεται  στην Ειδική Εκπαίδευση, πάνω από ότι δίνεται για τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό. Είναι τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης που θα ανακαλύψουν το φάρμακο για τις καρδιοπάθειες;

Απαντώντας στις αντιδράσεις των υπόλοιπων, ο συγκεκριμένος διευθυντής απάντησε, «δεν είπα να μην δίνονται τα χρήματα στην Ειδική Εκπαίδευση συνάδελφοι. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε περισσεύματα, άρα θα πρέπει να δοθούν και στα προικισμένα παιδιά αυτά τα χρήματα και σε καινοτόμες εφαρμογές και έρευνες. Δεν μπορείτε να ακούσετε άλλη άποψη συνάδελφοι;».

Τέλος μίλησε για την στασιμότητα λέγοντας, «θα ήθελα να προσθέσω ότι σας έχουμε παρακαλέσει και εσάς και τον προηγούμενο υπουργό να δείτε το θέμα της στασιμότητας. Είναι κακό πράγμα να φύγει ένα παιδί με βαθμό 5 στο απολυτήριο; Αφού δεν διαβάζει γιατί με αναγκάζουν να βάλω 10; Αν είναι αυτό το παιδί θα προβληθεί, παιδί βουλευτή, παιδί δικαστή  και άλλα θα το κανονίσουμε, να του βάλουμε το 10 αν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Γίνεται σ΄ αυτόν που έγραψε μονάδα να βάλω 10;Να καταργηθεί η στασιμότητα».

Σε απάντησή του ο υπουργός Παιδείας, είπε πως, όσον αφορά την στασιμότητα ο ίδιος μετέφερε πρόταση προς την ΟΕΛΜΕΚ, για κατάργηση την οποία απέρριψαν ενώ όσον αφορά την Ειδική Εκπαίδευση, ξεκαθάρισε πως τα χρήματα που περισσεύουν δεν είπαμε ότι θα πηγαίνουν αποκλειστικά στην Ειδική Εκπαίδευση αλλά βοηθάμε και τα χαρισματικά παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα